Mocha Swirl Cheesecake
Hej och godkväll... Tja... Godnatt kanske nästan vore mer passande just nu?
Vi har varit nere i Malmö-trakten hela dagen på 2-års kalas där vi firande barnens kusin. Vi blev bjudna på nybakade scones med goda marmelader och curds, och så fick vi så klart både tårta och fika också. Min svägerska hade bakat sockerfria chokladscones till mig som var jättegoda. För dem av er som inte redan sett detg, så finns bilder på dagens godsaker i vanlig ordning på mitt Instagramkonto - så in med er och kika på dem nu med en gång vet jag!
@vardagsmatalajess
Vi stannade på kalaset ganska länge, och med tanke på att det tar ca tre timmar att köra hem så kom vi hem ganska sent. Jag lovade ju dock er igår att jag skulle bjuda på receptet till min cheesecake jag bjöd på till efterrätt i fredags, när jag hade mina middagsgäster här, under söndagen! Ännu så länge är det ju faktiskt söndag, så det är ju lika bra att jag håller mitt löfte innan jag går och lägger mig!
Mocha Swirl Cheesecake
ca 8-12 bitar
- 50 gram smör
- 3 dl krossade Digestivekex
- 400 gram cream cheese
- 1,5 dl socker
- 4 ägg
- 2 tsk vaniljsocker
- 2 dl creme fraiche
- 1 msk vetemjöl
- 100 gram mörk blockchoklad
- 3 msk starkt kaffe
- Blanda smöret med kexen till en massa i matberedare. Tryck ut den i botten på en smord springform.
- Grädda bottnen i ugnen på 200 grader i ca 8 minuter. Ta ut och låt svalna.
- Blanda cream cheesen med socker, ägg, vaniljsocker, creme fraiche och mjöl till en smet.
- Smält blockchokladen tillsammans med kaffet.
- Häll knappt hälften av smeten i en separat skål och rör ner kaffechokladen.
- Häll den vita smeten i pajskalet, och skeda sedan över den bruna i klickar. Dra en kniv i smeten så det blir ett marmorerat mönster.
- Grädda kakan i ugnen på 175 grader i ca 1 timme, tills fyllningen stelnat. Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar i ytterligare 15 minuter.
Servera exempelvis tillsammans med färska hallon och lite chokladsås, eller varför inte bara en klick grädde eller vaniljkesella?!

Tips!
Gör gärna kakan dagen innan du ska servera den! Den blir bara godare om den får spendera natten i kylskåpet innan den ska ätas!
Muuuuums, ser underbart ut!