Crêpes med skinka- och spenatfyllning
Hej igen!
Hoppas ni haft en riktigt bra start på veckan? De flesta har väl återgått till arbetet idag efter helgen? Ja, jag har också jobbat idag trots att jag jobbade helgen, men jag är å andra sidan ledig imorgon istället, och jag kan lova att det inte alls är fy skam att vara ledig mitt i veckan ibland.
Som jag lovade under helgen så kommer det här och nu idag ett recept på supergoda crêpes! Dessa har jag fyllt med en skinka- och spenatstuvning som inte går av för hackor! Vill man kan man ju krydda upp stuvingen ytterligare med någon favoritört - vad sägs om lite persilja eller kanske basilika i stuvingen? Mums!
Vill man ha en helt vegetarisk crêpe kan man ju väldigt enkelt dessutom bara utesluta skinkan - spenatcrêpes är riktigt mumsigt det med! Testa vet jag!
Crêpes med skinka- och spenatfyllning

4 portioner
- 1 sats svenska tunna pannkakor
Skinka- och spenatstuvning:
- 200 gram rökt skinka
- 500 gram färsk bladspenat
- 5 dl mjölk
- 4 msk vetemjöl
- 1 dl vatten
- 1 grönsaksbuljongtärning
- salt och peppar
- Häll mjölken i en kastrull, smula ner buljongtärningen i mjölken och koka upp.
- Tärna skinka och hacka ner bladspenaten lite grovt. Lägg ner i mjölken och låt koka upp igen.
- Blanda samman vetemjöl och vatten och red av under omrörning.
- Smaka av stuvningen med salt och peppar
- Portionera ut stuvningen på pannkakorna och rulla ihop till rullar.
- Lägg crêpesen i en ugnssäker form och värm evetuellt i ugnen på 200 grader i ca 10 minuter (om pannkakorna är kalla sedan innan).
Servera tillsammans med en god, krispig sallad!
