Powered by Jasper Roberts - Blog

Amerikanska Äppelpannkakor med kanel

Godmorgon lördag, och godmorgon Mars!
 
Det är 1 mars idag mina vänner, 1 mars! Åh, mars månad - den första av vårmånaderna - du är varmt efterlängtad och hjärtligt välkommen! Nu kan det bara bli varmare och varmare och snart vankas det sommar igen, och ni kan tro att jag längtar! 
 
Nu ska vi dock ta en dag i sänder, för det är ju trots allt ett tag till sommaren i alla fall (tyvärr). Först och främst är det nu mars, och det är lördagsmorgon! Själv ska jag förvisso jobba, men för de flesta av er innebär det en hel ledig dag framför er. Vad har ni för roliga planer inför helgen?
Har ni redan nu kanske börjat funder på mat? När det kommer till helgmat, och framför allt helgfrukost så finns det inget bättre än amerikanska pannkakor om ni frågar mig! Jag säger det om och om igen, så det är inte direkt någon hemlighet att jag är väldigt svag för de fluffiga små godsakerna! Därför blir dessa dessutom mitt bidrag till Månadens Sötsak på bloggen Söta saker, som denna månaden har tema 'Frukost'.
De passar ju dessutom lika bra till frukost som lunch och mellanmål, eller varför inte ta en extra lång sovmorgon och servera dem till brunch! Amerikanska pannkakor måste nog vara den ultimata brunchmaten faktiskt, och speciellt om man smaksätter dem med lite äpple och kanel. Oh my!
 

Äppelpannkakor med kanel

 
ca 10 pannkakor
 
  • 2 ägg
  • 5 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 1 msk socker
  • 4 tsk bakpulver
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 små röda äpplen
  • 2 msk kanel
 
  1. Skala och riv äpplena grovt på ett rivjärn.
  2. Vispa samman alla ingredienserna till en tjock smet.
  3. Grädda pannkakor i smör - ca 1 dl smet/pannkaka. De är klara att vändas när det bildas små bubblor på ovansidan.
 
Servera med en klick äppelmos! Ringla gärna även lite flytande honung över pannkakorna, och strö över lite extra kanel precis vid servering!
 
 
För fler, dagliga, uppdateringar och matbilder - besök och följ mig på Instagram!
 

@vardagsmatalajess

 
Smaklig måltid alltihopa, och ha nu en riktigt bra lördag! Vi hörs och ses.
 
 

#1 - - Sara på vardag.nu:

Läckra pannkakor! Amerikanska pannkakor är sååå gott...

Svar: Godast!! :-D
Jessica Fransson

#2 - - Marie Bergman:

Åhhh guuuud vad gott!!! =)