Powered by Jasper Roberts - Blog

Kräftsallad med avokado och dillvinegrette

Hej och god eftermiddag gott folk!
 
Just nu sitter jag här med ett x antal olika rosa tofsar i håret, och ett par My Little Pony-klämmor dessutom. Min lilla 3-åriga dotter har fixat håret på sin mamma, och är stolt som en tupp över sin prestation kan ni tro! Inte klagar jag heller, för det är så himla skönt när hon håller på att pilla med mitt hår! "En dag ska jag ha lika långt hår som dig mamma" säger hon medan hon drar sina små fingrar genom mitt hår. Mys!
 
I övrigt har vi ganska nyligen ätit lunch jag och barnen - de ville ha korv med bröd och jag nöjde mig med en sallad. Idag är det varmt och skönt igen, och då är det godast att äta något lättsamt mitt på dagen tycker jag - sallader är med andra ord alltid lite extra tacksamt dagar som denna. Dessutom är oftast enklast det som är godast, men det ska ju så klart vara mättande också: lite avokado i salladen gör susen för mättnadskänslan! 
 

Kräftsallad med avokado

 
4 portioner
 
  • 200 gram mâchesallad 
  • 4 ägg
  • 2 mogna avokado
  • 1 burk kräftstjärtar i lag (ca 350 gram)
 
  1. Hårdkoka äggen och låt dem svalna. Dela dem i klyftor.
  2. Gröp ur och tärna avokadon.
  3. Blanda samman sallad, äggklyftor, avokado och kräftstjärtar.
 

Dillvinegrette:

 
  • 2 msk neutral olja
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk dill
 
  1. Blanda samman alla ingredienserna och häll den sedan över salladen.
 
Servera salladen tillsammans med den goda dillvinegretten!
 
 
Jag önskar er alla en fortsatt varm och härlig torsdagseftermiddag! Kramar till er alla.