Powered by Jasper Roberts - Blog

Risgrynsgröt

Julaftonsmorgon, godmorgon! 
 
Idag har vi en riktigt mat-fylld dag framför oss och frukosten är inget undantag. Idag på självaste julaftonsmorgon bör man ju nästan äta tomtegröt till frukost, tycker ni inte det? Det är en given klassiker inte bara på julafton men på vintern över huvud taget och intas nog i de flesta svenska hem någon gång under dagen? Jag äter det till frukost, men jag vet att många äter gröt som efterrätt till julbordet, eller till kvällen.
 
Vad har ni för traditioner hemma hos er?
 
Hur som helst, det är julaftonsmorgon och vi ska fira hos barnens faster och hennes familj. Vi är samlade tillsammans med barnens farmor och sambons mormor. Det blir brunch följt av ett julspel för barnen i kyrkan och sen är det mat och julklappr för hela slanten. Familjemys när det är som bäst!
 
Jag önskar er alla en riktigt God Jul!
 

Risgrynsgröt


4 portioner
 
  • 2 dl grötris
  • 4 dl vatten
  • 1 kanelstång
  • 0,5 tsk salt
  • ca 7,5 dl mjölk
 
  1. Blanda ris, vatten, kanelstång och salt i en kastrull.
  2. Koka upp och koka under lock på svag värme i ca 10 minuter.
  3. Tillsätt mjölken och rör om. Koka upp och låt gröten svälla på svag värme under lock 30-40 minuter. 
 
Servera gröten tillsammans med kanel, lite strösocker och mjölk. 
 
Tips!
Gör gärna dubbel sats av gröten och låt hälften kallna över natten - förvandla den till julens måste efterrätt på juldagen: Ris a la Malta! Håll utkik efter mitt recept imorgon!
 

Instagram: @vardagsmatalajess  

Vardagsmat a la Jess på Facebook