Powered by Jasper Roberts - Blog

Kycklingpasta med soltorkade tomater och spenat

Hej mina vänner!
 
Hoppas ni fått en bra start på denna veckan, den allra sista detta året, och den första för det kommande året. Själv skulle jag ha jobbat idag också, men istället har jag och barnen haft en hemmadag då jag är sjuk. Förkyld och febrig och allmänt hängig, håll tummarna att det går över tills imorgon!
Nu i kväll hade jag tänkt att vi skulle möblera om här hemma lite... Vi var nämligen och hämtade en ny soffa igår - äntligen - och nu har jag lite ommöbleringsidéer när vi ändå håller på. Vi har behövt en ny soffa länge, dels så är den vi hade sliten och dels så är den alldeles för liten för oss med tanke på att vi har en tre-sitsig soffa när vi är fyra i familjen. Nåja, nu har vi i alla fall äntligen en ny, så jag tänkte roa mig med att ställa iordning här hemma och ändra om lite under kvällen, om jag orkar...
 
I övrigt är det ju näst sista dagen på året, och imorgon är det Nyårsafton! Har ni några planer? Själv är jag ledig två dagar i rad nu, så jag ska ta min lilla familj med mig hem till min goda vän Maria, och fira nyårsafton tillsammans med henne och hennes familj. Det kommer bli så mysigt! Det ska bli tre-rätters så klart, för ja, det är det ju nästan lag på när det vankas Nyår, eller vad säger ni? 
Hur som helst, innan morgondagen ska det först och främst bli tisdagsmiddag, och här mina vänner, här ska ni få ett riktigt supertips! Det här är en av de allra godaste pastasåser ni bara kan tänka er förstår ni. En riktigt krämig sås med smak av soltorkade tomater och färsk spenat - ett recept ni absolut inte får missa att spara i era receptgömmor helt enkelt! En av mina personliga favoriträtter!
 

Kycklingpasta med soltorkade tomater och spenat


4 portioner
 
  • 500 gram kycklingfilé
  • 2 vitlöksklyftor
  • 100 gram soltorkade tomater
  • 200 gram bladspenat
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 1 hönsbuljongtärning
  • salt och peppar
 
  1. Skär kycklingen i små bitar och bryn den i en gryta. Krydda med salt och peppar.
  2. Skala och hacka vitlöksklyftorna och rör ner dem tillsammans med grovhackade soltorkade tomater och bladspenat.
  3. Häll över grädden och smula ner buljongtärningen. 
  4. Koka upp och låt puttra samman i några minuter.
  5. Smaka av med salt och peppar. 
 
Servera tillsammans med nykokt pasta och exempelvis några gurkstavar. 
 
 

Instagram: @vardagsmatalajess  

Vardagsmat a la Jess på Facebook

#1 - - Robex Lundgren:

mums

#2 - - Marie Bergman:

Åh vad gott =)

#3 - - Maritha Österberg:

Det var ett gott o enkelt recept! =)

Svar: Kul att du tycker om det! :-D
Jessica Fransson