Powered by Jasper Roberts - Blog

Fläskfilé i dragonsås

Hej igen och god eftermiddag!
 
Hoppas ni har haft en lugn söndag ännu så länge med en massa mys. Advent hör ju familj och vänner till och det där stillsamma lugnet man nästan bara kan få i skenet av tända ljus... Här hemma har vi inte gjort många knop idag i alla fall. 
 
Nåja... 4:e Advent och adventsfika i all ära, men lite mat måste man väl ha också? Ja, hur goptt det än är med fika och julgodis så är det minst lika gott med en god middag tycker jag, egentligen godare faktiskt. Det är ju dock söndag så varför inte passa på att göra en extra god middag idag, en som har den där rätta söndagskänslan?! Det finns få saker som säger söndagsmiddag som helstekt kött om ni frågar mig, och det är ju så galet gott! Att helsteka kött tar ju dock ganska lång tid, och tid kanske man inte har nu innan jul när det finns så mycket annat man har att fixa och dona med.
Då har jag en perfekt lösning - stekt kött som får tillagas i en härligt krämig sås med smak av dragon - man får sitt stekta kött, men för bara halva tillagningstiden, minst. Låter det inte som en riktigt bra idé? Jo, jag menar väl det! 
 
Tips!
Det är ju inte långt kvar till nyårsafton, och denna rätten, den skulle passa perfekt till nyårsmiddagen
 
 

Fläskfilé i dragonsås


4 portioner
 
  • 500 gram fläskfilé
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl vatten
  • 1 köttbuljongtärning
  • 2 msk dragon
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 tsk pressad citron
  • 1 tsk flytande honung
  • salt och peppar
 
  1. Putsa filén och skär dem i ca 2 cm tjocka skivor. Krydda med salt och peppar.
  2. Bryn filéskivorna snabbt  i en stekpanna med höga kanter, och lägg dem åt sidan. 
  3. Häll i grädde och vatten och smula ner buljongtärningen i stekpannan. 
  4. Smaksätt med dragon och dijonsenap och låt koka ihop några minuter. 
  5. Red av såsen till önskad konsistens och smaka av med pressad citron, flytande honung, salt och peppar.
  6. Lägg tillbaka köttbitarna i såsen och låta småputtra samman i ca 5 minuter.
 
Servera tillsammans med ugnsrostade rotsaker (potatis, palsternacka och morötter) och färska tomatskivor. 
 

Instagram: @vardagsmatalajess  

Vardagsmat a la Jess på Facebook

#1 - - Lena Viltare:

Låter smarrigt!! Måste provas