Powered by Jasper Roberts - Blog

Chokladöverdragna pepparkakskulor

Godmorgon Pepparkakans Dag!
 
Ja, det finns ju nästan en dag för allt numera, och just idag är det faktiskt Pepparkakans Dag! Så, vad ska man då annars fika på idag om inte just pepparkakor? Visst är det väldigt gott med pepparkakor, men personligen tycker jag faktiskt bättre om köpta pepparkakor än de man bakar själv... Degen däremot... Oj, den är jag svag för!
Hur som helst så finns det ju väldigt mycket man kan hitta på med pepparkakor förutom just pepparkakor. Man kan smaksätta det mesta med pepparkakssmak egentligen - kladdkaka, scones, pajer, sockerkaka - ja, listan kan göras ganska lång!
Man kan även hitta på lite olika saker med vanliga pepparkakor, ja, förutom att äta dem som de är då alltså. Det är ju exempelvis gott att göra cheesecake på pepparkaksbotten, har ni provat det? Inte? Då tycker jag det är dags! Vill ni dock ha ett lite enklare tips som går betydligt mycket snabbare än en cheesecake? Ja, då ska ni titta nedan! Här är en av mina favorit-godis som jag alltid gör till jul! Huvudingrediensen? Pepparkakor förstås! 
 

Chokladöverdragna pepparkakskulor


 ca 50 stycken
 
  • 150 g pepparkakor
  • 1 dl naturell cream cheese
  • 50 g mandelmassa
  • 200 g mörk choklad
  • florsocker och/eller kakao/o'boy
 
  1. Mixa pepparkakorna i en matberedare.
  2. Klicka i färskost och mandelmassa och arbeta samman till en jämn smet.
  3. Rulla små små kulor av degen.
  4. Låt kulorna stå kallt i ca 60 minuter.
  5. Smält chokladen i mikro eller över vattenbad.
  6. Doppa kulorna i chokladen och låt torka.
  7. Pudra över florsocker och/eller kakao/o'boy över kulorna, beroende på vilken färg på chokladen du valt.
 
Tips!
Variera kulorna och doppa några i vit choklad, några i mörk choklad och några i ljus choklad.
Stick ner en tandpetare i kulorna när du doppar dem i chokladen, så blir det lite mindre kladdigt.



Instagram: @vardagsmatalajess  

Vardagsmat a la Jess på Facebook

 
#1 - - Anonym:

Hur förvarar man dem bäst?

Svar: I kylen eller frysen! :-)
Jessica Fransson

#2 - - Ida:

Låter gott!

Svar: Det ÄR gott! :-D
Jessica Fransson

#3 - - Kicki Lindberg:

Låter super!