Powered by Jasper Roberts - Blog

Pastasallad med äpple och purjolök

Hej i solskenet!
 
Hela 32 grader stod det på termometern när jag tittade nyss! Älskade sommar! Bättre avslut på semestern än så här kan man väl knappast få, eller vad säger ni? Är ni många som ska återgå till jobbet imorgon?
 
Här hemma har vi barnens farmor på besök, och vi har fikat och badat i poolen. Farmor kom dessutom med presenter till både barnen och denna mamman från London. Barnen fick jättefina tröjor och jag fick ett Cake Pops stand, så nu är det med andra ord snart dags att baka cake pops igen! Det var ett tag sen. 
 
Nu när det är så här varmt som det är idag, så vill man ju gärna ha lättsam och kall mat, eller vad säger ni? Så känner i alla fall jag! Då är en av mina favoriter en kall pastasallad! Det går snabbt att göra och det är lätt att äta. Ja, och så är det ju väldigt gott också så klart! 
 

Pastasallad med äpple och purjolök

 
 
4 portioner
 
  • ca 400 gram pasta
  • 15 cm purjolök
  • 250 gram cocktailtomater
  • 0,5 gurka
  • 2 röda äpplen
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 msk persilja
 
  1. Koka pastan enligt anvisningarna på för packningen, häll av och låt kallna.
  2. Finhacka purjolök och äpplen. Dela tomaterna på mitten och tärna gurkan. 
  3. Blanda samman pasta, persilja och grönsaker i en stor skål och häll över balsamvinägern. Blanda.
 
Servera pastasalladen som ensamrätt eller tillsammans med en god köttbit från grillen.


 
 
Ha nu en fortsatt fantastiskt bra söndag alla fina där ute! Imorgon är det som sagt måndag och ny vecka, så kika in då för en ny veckomatsedel att hjälpa er på traven nu när semestern är slut! 
 
Vi ses och hörs, kramar.