Powered by Jasper Roberts - Blog

Ugnspannkaka

Godmorgon, godmorgon!
 
Ja, nu är jag uppe med tuppen igen... Ska strax köra iväg och lämna barnen på förskolan och sen är det raka vägen till jobbet. Jag jobbade hela långa dagen igår och var hemma sent, så det kändes lite motigt när klockan ringde nu imorse om man säger så! Å andra sidan har jag en ganska kort arbetsdag idag, och sen är jag ledig ända fram till fredag kväll minsann, så jag har tre sovmornar att se fram emot nu efter detta! Ja tack säger denna morgontrötta lilla människovarelse.
 
Idag blir det lättlagat så det förslår här på bloggen! Barnens favoritmat - ugnspannkaka! Ja, enklare blir det ju knappast eller hur? Vi brukar oftast äta den tillsammans med lingonsylt och sallad, men det går ju lika bra att äta den med bärsylt och socker, eller lite vaniljkesella och bär om man vill det!
 

Ugnspannkaka

 
1 ugnsplåt
 
  • 4,5 dl mjölk
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 3 ägg
  • ca 0,5 tsk salt
 
  1. Vispa samman ägg, mjölk, mjöl och salt. Häll pannkakssmeten på en smord eller bakplåtspappersklädd ugnsplåt
  2. Grädda pannkakan på 225 grader i ca 30 minuter tills den fått fin färg.
 
Servera tillsammans med lingonsylt och en god sallad.
 
 
Jag önskar er alla en riktigt bra tisdag, vi ses och hörs senare under eftermiddagen då det dyker upp ännu ett nytillskott i min pinfärska påsk-kategori! På återseende.