Powered by Jasper Roberts - Blog

Öppen jordgubbscheesecake

Hej alla glada!
 
Fredag eftermiddag, fredag eftermiddag, fredag eftermiddag... Behöver man egentligen säga mer!?
Här i Växjö skiner solen från klarblå himmel och känslan av sommar infinner sig på riktigt! Jag och barnen har precis kommit hem från affären där vi hämtat ett paket, och nu ska vi strax ute och hoppa lite studsmatta tänkte vi. 
 
Ikväll har vi blivit hembjudna på grillning till min goda vän Maria, och det ser hela familjen fram emot! Hoppas solen håller i sig ända fram till kvällen! 
Eftersom det nu är så soligt och varm och det dessutom är fredag med sommarkänsla så kan det väl knappast finnas något som passar bättre än en somrig efterrätt med smak av jordgubbar? Nej, jag menar väl det! 
 

Öppen jordgubbscheesecake

 
4 portioner
 
  • 2 dl naturell kesella
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 msk florsocker
  • 4 digestivekex
  • ca 200 gram jordgubbar
 
  1. Vispa grädden hårt.
  2. Vispa sedan samman grädde med kesella och florsocker. Portionera upp i skålar.
  3. Smula sönder ett digestivekex lite grovt över varje skål.
  4. Toppa desserten med jordgubbar.
 
Servera till efterrätt eller varför inte ett lite lyxigare mellanmål? 
 
 
Tips!
För ett sockerfritt alternativ: byt ut florsockret mot 1 tsk vaniljpulver, och använd sockerfria digestivekex.