Powered by Jasper Roberts - Blog

Räksallad med mango och avokado

God...morgon...
 
Ska jag vara helt ärlig så har vi precis ätit frukost här hemma jag och barnen... Vi är inte en av de där hurtiga familjerna som är uppe och äter frukost klockan 7 på morgonen, och definitivt inte om vi är lediga. Nej, här ligger vi och drar oss så länge som mänskligt möjligt när man har två små barn. Vi är verkligen inte morgonfamilj om man säger så. ;-)
 
Frukost var det ja... Fast snart är det ju faktiskt lunch där ute i verkligheten! Därför tänkte jag tipsa om ett litet lunchtips idag. Ett lunchtips som går snabbt att slänga ihop och som är proppfull med vitaminer, nyttiga fetter, kalcium och protein - det ni! Jag pratar om en matig och riktigt fräsch räksallad!
 

Räksallad med mango och avokado

 
2 portioner
 
  • 1 mogen mango
  • 1 mogen avokado
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 1 litet knippe persilja
  • salt och peppar
  • 200 gram skalade räkor
  • ev. några salladblad/bladspenat
 
  1. Tärna mangon och avokadon.
  2. Blanda samman med yoghurt och finhackad persilja. Smaka av med salt och peppar.
  3. Lägg ut sallad/bladspenat på en tallrik och lägg ut mango/avokadoröran ovanpå. Toppa med räkorna. 
 
 
 
En perfekt slänga-ihop-på-fem-minuter-lunch som ändå är god och framför allt väldigt fräsch! Passar jättebra att servera även som middag så klart! Dela upp i fyra portioner dessutom så har man en riktigt god förrätt till middagsbjudningen!