Powered by Jasper Roberts - Blog

Pastasås med ärtor

Hej igen!!
 
De flesta av er är väl hemma från jobbet nu antar jag, i alla fall om ni inte, som jag, jobbar oregelbundna tider? Jag har som sagt varit ledig idag, och jag och barnen har varit inne i stan och uträttat några ärenden. När vi skulle hemåt igen var det lunchdags, så det blev sen lunch på McDonald's idag. "Hamburgerhuset" står alltid högst på sonens önskelista de gånger jag frågar vad de vill äta - föga förvånande kanske, för var annars kommer maten med tillhörande leksak? Själv åt jag en kycklingburgare, minus brödet och sen var jag mätt. Jag är inte så dyr i drift längre när man äter ute. ;-)
 
Vad har ni själv ätit för gott till lunch idag?
 
Något vegetarisk kaske? Jag vet ju att ni är en del här inne som äter vegetariskt och tänkte här komma med ett enkelt vegetariskt vardagstips som går på ett litet kick att tillaga! Passar lika bra till lunch som middag. 
Här äter vi vegetariskt ibland, men det blir oftast när jag och barnen är hemma själva då pappan i familjen helst vill ha en stor köttbit på sin tallrik. När jag och barnen är hemma själva är det lättare att laga vegetarisk, och denna pastasåsen är en riktigt stor favorit, speciellt hos barnen som älskar ärtor! Det kanske inte är den vackraste maträtten, men den är deso godare att äta än titta på, det lovar jag!
 

Pastasås med ärtor

 
4 portioner
 
  • 50 gram smör
  • 1 gul lök
  • 225 gram gröna ärtor
  • 1 msk vetemjöl
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl vatten
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • salt och vitpeppar
 
  1. Finhacka löken. Smält smöret i en gryta och lägg ner löken. Låt fräsa till den är mjuk och genonmskinlig.
  2. Häll i ärtorna, strö över vetemjölet och rör runt. 
  3. Häll över matlagningsgrädde, vatten och smulad buljongtärning. Låt sjuda till ärtorna är mjuka, men inte så länge att de bli mosiga.
  4. Smaka av med vitvinsvinäger, salt och vitpeppar.
 
Servera tillsammans med nykokt pasta och gärna lite riven parmesanost att strö över.
 
Detta är verkligen vardagsmat när den går som enklast och snabbast att laga. Dessutom är det ingen dyr rätt, vilket alltid är ett extra plus i kanten, eller vad säger ni?