Powered by Jasper Roberts - Blog

Kärleksmums

Kommer ni ihåg den där inne-dagen jag skulle ha idag som jag pratade om imorse?
 
Det blev inte riktigt så i alla fall. Istället tog jag med mig sonen till stan och så gick vi på bio och såg den nya Flygplan till hans stora förjusning! Vi mumsade på popcorn och drack cola, vilket nästan är lag när det vankas bio, håller ni inte med?
Efter bion passade vi på att göra stan en liten stund också. En härlig liten mamma-son-dag bara för oss och det har varit så mysigt verkligen! Jag tycker det är viktig att ge barnen lite egentid med föräldrarna ibland och det märks att det uppskattas av dem också, att få all uppmärksamhet i några timmars tid är guld värt.
 
Nu är vi i alla fall hemma igen, och jag tänkte att vi skulle ta och baka något gott. Jag är sugen på att baka lite, och barnen tycker altid att det är roligt att vara med och baka. När man ska baka med så små barn är det alltid en fördel att välja en långpannekaka att baka - det är enkelt för dem att hjälpa till med att bara vispa samman ingredienser och hälla smeten i formen för att sedan avsluta med att dekorera när den kommer ur ugnen. De tycker det är jätteroligt  och känner sig stolta över sig själva på samma gång och det är så roligt att se! 
 

Kärleksmums

 
ca 40 bitar
 
  • 250 gram smör
  • 4 ägg
  • 3,5 dl strösocker eller strösötning
  • 4 msk kakao
  • 4 dl vetemjöl
  • 0,5 msk bakpulver
  • 3 tsk vaniljsocker eller 1,5 tsk vaniljpulver
  • 1,5 dl mjölk

Glasyr :

  • 50 gram smält smör
  • 2 dl florsocker
  • 1 msk kakao
  • 1 msk kallt kaffe


Garnering:

  • Kokosflingor
  • Färgat strössel
 

 

  1. Smält smöret till kakan och låt det svalna.
  2. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ihop alla torra ingredienser och rör sedan ner dem äggsmeten tillsammans med mjölken.
  3. Häll smeten i smord långpanna och grädda kakan i nedre delen av ugnen på 175 grader i ca 20-25 minuter. Ta ut kakan och låt den svalna helt.
  4. Rör ihop alla ingredienserna till glasyren och bred sedan ut glasyren över kakan.
  5. Garnera med kokosflingor eller färgat strössel direkt.
  6. Skär sedan kakan i fyrkantiga bitar sedan när glasyren har stelnat.
 
Tips!
Man kan smaksätta glasyren med lite vad man vill. Ersätt då kaffet med någon annan smaksättning, efter smak. Vad sägs om exempelvis några droppar mint i glasyren? Mums!