Powered by Jasper Roberts - Blog

Chocolate Chip Pancakes

Godmorgon lördag!
 
Visst vill ni äta en lite lyxigare frukost denna fina höstlördagsmorgon? Tänkte väl det! Därför tänkte jag passa på att tipsa om något extra smarrigt - amerikanska pannkakor med chokladknappar i! En riktig liten frukostgoding som passar lika bra att äta kall till mellanmål... Dvs om ni får några över!
 

Chocolate Chip Pancakes

 
ca 10 pannkakor
 
  • 2 ägg
  • 5 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 1 msk socker
  • 4 tsk bakpulver
  • 5 dl vetemjöl
  • ca 2 dl mörka chokladknappar
 
  1. Vispa samman alla ingredienserna, utom chokladknapparna, till en tjock smet.
  2. Grädda pannkakor i smör - ca 1 dl smet/pannkaka. Häll några chokladknappar över smeten precis när du hällt den i stekpannan. De är sen klara att vändas när det bildas små bubblor på ovansidan av smeten.
 
Tips!
Blanda ner ca 2-3 msk kakao i smeten också för extra fyllig chokladsmak på pannkakorna!