Powered by Jasper Roberts - Blog

Lövbiffsrulader i teriyaki- och svartvinbärssås

Hej igen!
 
Har ni hunnit baka apelsinmuffinsen än? Inte? Gör det, jag lovar att de är det perfekta lördagsfikat just denna lördagen! ;-)
 
Hoppas ni har haft en bra början på helgen i alla fall. Kanske gör ni som vi denna helgen och bara tar det lugnt och myser tillsammans? Kanske har ni andra storartade planer idag? Berätta gärna vad ni hittar på där ute, jag är alltid nyfiken!
 
Tillhär ni dem som vill mysa hemma med en extra god helgmiddag med familjen idag så tänkte jag dela med mig av ett recept på just en sådan middag. En middag som känns helg, ni vet, lite så där lyxig! Så man känner att det är helg och inte bara vanlig vardag, en middagsrätt som smakar helglyx, det ni!
Rulader fyllda med cream cheese som tillagas i en riktigt god sås. Smakkombinationen i såsen låter kanske lite udda, men jag lovar er: det är precis så udda att det funkar exceptionellt bra tillsammans! Våga prova!
 

Lövbiffsrulader i teriyaki- och svartvinbärssås

 (ruladerna på väg in i ugnen)
 
4 portioner
 
  • ca 400 gram lövbiff (gärna minst 8 skivor)
  • ca 10 cm purjolök
  • ca 100 gram naturell cream cheese
 
Teriyaki- och svartvinbärssås:
  • 1 dl teriyakisås
  • 0,5 dl koncentrerad svartvinbäsrssaft
  • 0,75 dl vatten
  • 1 tsk ingefära
  • salt och peppar
 
  1. Finstrimla purjolöken. 
  2. Lägg ut lövbiffarna en och en och bred ut en klick av cream cheesen på varje skiva. Lägg på lite av purjolöken på varje skiva och rulla sedan ihop lövbiffarna till rulader. Fäst ändarna med en tandpetare. 
  3. Lägg rulderna i en ugnssäker form.
  4. Blanda samman teriyakisås, svartvinbärssaft, vatten och ingefära. Smaka av med salt och peppar.
  5. Häll såsen över ruladerna i den ugnssäkra formen. 
  6. Tillaga i ugnen på 225 grader i minst 30 minuter, tills köttet blir mört.
 
Servera gärna tillsammans med en god salld och kokt ris eller potatis.
 
 
Sist jag gjorde mina åt jag dem enbart tillsammans med några kokta polkarödbetor och massor av den goda teiyaki- och svartvinbärssåsen. Mer än så tycker jag personligen inte är nödvändigt.
 
Jag önskar er en riktigt bra lördagskväll och en lika bra fortsatt helg mina vänner! Ha det gott, och ät gott, där ute!