Powered by Jasper Roberts - Blog

Torsk och räkor med ajvarsås

Godkväll kära vänner!
 
Nu är det söndag kväll och snart ny vecka igen! Hoppas ni haft en bra söndag?
Jag och barnen lämnade av mamma på stationen i eftermiddags och sen passade vi på att fika på stan när vi ändå var där. Det blev en stor kaffe latte med smak av hasselnöt för min del, vilket var mer än behövligt i detta ruggiga vädret! Innan vi körde hem stannade vi till på Grand Samarkand en snabbis också och köpte årets första julklappar! Två stycken blev det allt som allt; en till min älskade mamma, och en till min son som jag hoppas att han glömt bort tills Tomten faktiskt kommer eftersom han nu då såg mig köpa den... Det lika bra att börja beta av julklapparna nu känner jag eftersom det faktiskt snart är jul oavsett om jag vill det eller ej.
 
Nåväl... Vi har haft en ganska lugn och skön söndag med andra ord. Lagom avslappnad helt enkelt, precis så som det ska vara på just söndagar. 
 
Denna söndagen tänkte jag avsluta med en lugn stund i soffan under filten för mig själv nu när barnen är i säng. Först tänkte jag dock avsluta bloggsöndagen med ett middagstips inför morgondagen! En snabblagad maträtt som är lika god som den är en fröjd för ögat - jag älskar färgglad mat! Stanna till i affären på vägen hem från jobbet imorgon och servera detta som måndagsmiddag, jag lovar att ni kommer inte bli besvikna!
 

Torsk och räkor med ajvarsås

 
4 portioner
 
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 0,5 dl ajvar relish, mild
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 500 gram torsk, eller annan vit fisk
  • ca 200 gram skalade räkor
  • 1 tsk koriander
  • salt och svartpeppar
 
  1. Lägg fisken i en ugnssäker form. Krydda med salt och peppar. Tillaga i ugnen på 200 grader i ca 20 minuter.
  2. Blanda samman matlagningsgrädde, ajvar relish, pressade vitlöksklyftor, koriander och smulad buljongtärning. Koka upp och låt puttra ihop i ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  3. Häll såsen över fisken och strö räkorna över.
 
Servera tillsammans med ris, kokt potatis eller potatismos och några kokta grönsaker. Ärter och bönor av olika slag är alltid speciellt gott tillsammans med fisk!
 
 
Tips!
Vill du spara in på ugnstiden och att behöva diska ugnsformen?
Skär då fisken i tärningar och låt dem koka med i såsen i ca 5 minuter istället! Lägg i räkorna och dra av kastrullen från spisen - vips så har du en allt-i-ett-rätt istället, om man bortser från tillbehören.