Powered by Jasper Roberts - Blog

Tacosallad

Hej igen, och godkväll!
 
Har ni haft en bra tisdag? Hittat på något utöver det vanliga kanske?
Jag har haft vardag på riktigt i eftermiddag. Haft en dejt med tvättmaskinen större delen av dagen, och sen efter det med ugnen. Ikväll gjorde jag torskpaket med citron och en dillsås till det. Det är riktigt gott verkligen och jag kommer så klart dela med mig av recept på det under veckan.
 
Först och främst tänkte jag att jag skulle tipsa om något annat, nämligen tacosallad. Har ni ätit det någon gång? Min kära mamma tipsade mig om det för några år sedan, och sen dess äts det då och då här hemma. I söndags när vi kom hem gjorde jag en, och det var som vanligt en riktigt favorit hos barnen som tog om både en och två gånger.
 
Egentligen kan man knappt kalla detta ett recept, utan det är mer av ett tips och ett lite annorlunda sätt än det traditionella att äta sin tacos på. Vilka grönsaker man föredrar är en smaksak, använd de grönsaker ni brukar ha när ni äter vanliga tacos. Detta är ett förslag, så som jag föredrar min tacosallad. 
 

Tacosallad

 
4 portioner
 
  • 500 gram blandfärs
  • 1 påse taco kryddmix
  • 1 dl vatten
  • Tomater
  • Isbergssallad
  • Gurka
  • Majs
  • Riven ost
  • ev. Nachocips
 
  1. Bryn köttfärsen, tillsätt kryddmixen och vattnet. Låt kryddmixen koka in i färsen i några minuter tills vätskan försvinner.
  2. Tärna grönsakerna och hacka salladen.
  3. Blanda sallad och grönsaker och fördela ut på tallrikar. Toppa med tacofärsen och riven ost.
 
Servera evetuellt med en handfull nachocips.
 
Skulle även kunna tänka mig att det vore gott att byta ut färsen mot tärnad kycklingfilé om man föredrar det. Har dock aldrig provat själv, det får jag ta och testa nästa gång jag blir sugen på tacosallad. Är säkert inte dumt alls.
Vill man ha dressing, eller sås, till så kan man givetvis ha det. Jag tycker dock inte alls att det är nödvändigt för smakens skull. Dessutom blir det ju nyttigare utan! 
 
Sallad är ju perfekt snabbmat verkligen, så testa!