Powered by Jasper Roberts - Blog

Kycklingsallad med couscous och myntadressing

Hej, hej!
 
Sista dagen på denna veckan med, och Mors Dag idag till råga på det. Jag har blivit uppvaktad med både sovmorgon, mat, presenter och kramar och pussar i mängder! Vad mer kan man begära? Mammahjärtat glöder en bit extra en dag som denna.
 
Vi har dessutom varit iväg en sväng idag och shoppat lite. Inget direkt spännande, men ändå alltid kul att gå i affären tycker jag. Oavsett om det är en klädesbutik eller mataffär så tycker jag det är roligt. Jag antar att jag helt enkelt kan lägga all typ av shopping på min lista över favoritsaker. ;-)
När vi kom hem från shoppingrundan gjorde vi varma mackor till lunch, och just nu står dessutom en skål med glass i frysen och ska bli färdig lagom till efterrätt ikväll. Jag köpte de nya gör-din-egen-mjukglass-hemma tetrorna från Arla häromdagen och idag blir det premiärsmakning med andra ord. Förväntningarna är verkligen höga! Jag återkommer med betyg efterhand vi smakat alla tre.
 
Nu till ett varmt och extra matigt salladstips dock. En kycklingsallad med couscous i, som därmed blir väldigt mättande, och mer som en maträtt än "bara" en sallad. Passar lika bra till lunch som middag. 
 
Severa gärna med en riktigt god, enkel och kalorisnål yoghurt- och myntadressing. Njut!

 

Kycklingsallad med couscous

 
4 portioner
 
  • 2 zucchini
  • 1 gul paprika
  • 300 gram kycklingfilé
  • 2 dl couscous
  • 1 paket körsbärstomater
  • 1,5 msk pressad citron
 
  1. Halvera zucchinin och skiva den tunt på längden, gärna med en osthyvel. Skär paprikan i strimlor.
  2. Strimla kycklingfiléerna.
  3. Lägg zucchini och paprika på en bakplåtspappersklädd ugnsplåt. Lägg på kycklingstrimlorna. Salta och peppra. 
  4. Värm ugnen på grillvärme och tillaga grönsker och kycklingstrimlor på 225 grader högt upp i ugnen i ca 10 minuter. Det ska ha fått fin färg och kycklingen vara genomstekt. 
  5. Koka upp 3 dl vatten med 2 krm salt i en kastrull. Lägg i couscousen, täck med lock och dra kastrullen från värmen. Låt stå och dra sig i ca 10 minuter.
  6. Blanda ner de grillade grönsakerna, kycklingen, körsbärstomater och pressad citron i couscousen. 
 
 

Yoghurtdressing med mynta

 
  • 1,5 dl naturell yoghurt
  • 1 msk pressad citron
  • 1 knippa färsk mynta
  • salt och peppar
 
  1. Finhacka myntan, så fint som möjligt.
  2. Blanda samman alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.
  3. Låt gärna stå några minuter och dra till sig.
 
Sen är det bara att ringla såsen över den ljumma salladen och servera. Dressingen är även god att ringla över en vanlig grönsakssallad eller servera som sås till kokta grönsaker.