Crepes med champinjonstuving och äppelsallad
Hej igen!
Snart ska vi sätta oss ner och äta middag. Idag blir det tyvärr ingen köttfri måndag i vårt hus, men det blir en supergod varm kycklingsallad med couscous istället. Jag försöker dock som jag nämnt innan att införa lite mer vegetarisk mat på middagsbordet och förra måndagen var det faktiskt meatfree monday här hemma.
Jag gjorde små crepes med en enkel, men smakrik, champinjonstuvning. Crepes är ju också en sådan där bra rätt som man kan variera nästan i det oändliga. Det faktum att basen är pannkakor gör dessutom att barnen älskar det, och jag kan "lura" i dem nästan vad som helst så länge det är inlindat i en pannkaka. ;-)
Crepes med champinjonstuvning

4 portioner
Champinjonstuvning:
- 250 gram färska champinjoner
- 0,5 liten gul lök
- 3 dl matlagningsgrädde
- ca 2-3 msk vetemjöl
- 1 svampbuljongtärning
- 1 vitlöksklyfta
- salt och peppar
- Skiva champinjonerna och finhacka löken (så fint som möjligt).
- Fräs löken glansig och lägg i champinjonskivorna. Pressa ner vitlöken. Låt svampen bli mjuk.
- Pudra över vetemjölet och rör runt väl.
- Häll på grädden och smula ner buljongtärningen. Låt puttra under lock i ca 10 minuter.
- Smaka av med salt och peppar.
Sen lägger man bara svampstuvingen på tunna pannkakor, rulla ihop dem och serverar! Supergott!
Jag gjorde en äppelsallad till mina crepes denna gången. Väldigt okomplicerat och väldigt gott!
- 1 röd paprika
- 2 tomater
- 1 rött äpple (2 om de är små)
- Tärna paprika, äpple och tomater. Blanda ihop och servera.
Det är alltid gott att blanda ner lite frukt i sallad tycker jag. Salladen får en frisk och fräsch smak och man behöver inte ha så mycket i varken krydd- eller dressingväg till då frukten ger mycket smak.
På återseende mina vänner, hoppas ni får en fortsatt trevlig vecka!
Det där såg riktigt gott ut. Ska jag absolut testa!