Powered by Jasper Roberts - Blog

Äppelmousse

Godmorgon lördag!!
 
Idag är det jobbdag för mig igen, och jag ska strax sätta mig i bilen och köra dit. Innan jag gör det har jag lite tid över att tipa er om en jättegod efterrätt som jag tycker om att göra. 
 
Sockerfri
Kalorisnål
Proteiner
Kalcium
Vitaminer

En dessert?!

JA!
 
Detta är ett av mina allra bästa tips på efterrätt verkligen, den innehåller bara naturligt fruktsocker och nästan inga kalorier alls. Låter det för bra för att vara sant? Kanske, men jag lovar att det ÄR sant!
 

Äppelmousse

 
4 portioner
 
  • 1 kg söta äpplen
  • 0,5 tsk kanel
  • 100 gram naturell yoghurt
  • 1 äggvita
  • 1 äpple (för dekoration)
 
  1. Skala, kärna ur och skär äpplena i bitar. Koka äppelbitarna tillsammans med kanelen, på svag värme tills de är helt mjuka och mosiga. Minst 15 minuter, men tiden varierar beroende på vilken äppelsort som används.
  2. Mixa äppelbitarna till ett äpplemos och låt det kallna helt. 
  3. Blanda samman det kalla äppelmoset med yoghurten. 
  4. Vispa äggvitan till ett hårt skum och vänd ner det i moset.
  5. Skeda upp moussen i serveringsglas och ställ i kylskåp minst 1 timme. 
  6. Garnera evetuellt med äppelskivor. 
 
En mycket lätt och fruktig dessert. Gott året om, men extra gott och fräscht en varm sommardag på altanen!
 

Välj gärna söta äpplen som du tycker om, då desserten får sin sötma helt och hållet från det naturliga fruktsockret. Använd annars några msk strösötning i moset, efter smak, om du tycker det behövs.
 
Detta är en dessert som är bra när man får gäster, då den ska förberedas en tid innan den serveras. Man kan till och med göra den dagen innan den ska serveras om man vill och låta den stå i kylen över natten. Se då bara till att täcka över glasen med lite plastfolie eller liknande, och vänta med att dekorera. 
 
Lova mig nu att ni provar detta, jag tror inte att ni kommer bli besvikna!
 
#1 - - jennoe:

När ska kanelen i??

Svar: Det hade jag missat! Koka den tillsammans med äpplena :-)
Jessica Fransson