Powered by Jasper Roberts - Blog

Smalare våfflor

Hej och god eftermiddag!
 
Måndag och ny vecka igen. Denna veckan är det påsklov så jag och barnen har massa mys inplanerat istället för förskolan. Idag började vi dagen på Öppna Förskolan tillsammans med en vän och hennes barn. Vi har fikat, lekt med lera, åkt rutschkana, ritat och lekt en massa. En riktigt bra start på dagen!
 
Det är ju inte bara måndag idag, utan det är ju också Våffeldagen! Det har väl ingen missat? Jag och barnen har precis avnjutit en våffellunch tillsammans här hemma. När det är Våffeldagen så är det, och då måste det stå våfflor på menyn tycker jag!
Våfflor är ju riktigt gott, och istället för att tvinga sig själv stå emot så tycker jag att man helt enkelt gräddar lite nyttigare våfflor. På det sättet behöver inte samvetet få sig en törn, vilket alltid är bra. Serverar man dem sen dessutom med kesella och färska bär istället för sylt och grädde, ja, då kan man nästan unna sig två. ;-)
 

Smalare Våfflor



ca 8-10 våfflor
 
  • 2 dl mjölk
  • 2 dl naturellt mineralvatten
  • 2 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 msk flytande margarin
 
  1. Vispa samman alla ingredienserna till en slät smet.
  2. Grädda smeten i ett våffeljärn.
 
Vill man göra dem ännu lite hälsosammare så kan man byta ut hälften av vetemjölet mot en annan mjölsort som dinkelmjöl eller grahamsmjöl, men då smakar de så klart inte exakt som vanliga våfflor, men det kan ju vara gott ändå. Ett annat alternativ är ju att byta ut hälften av mjölet mot proteinpulver om man vill det.
Servera dem sen med färska bär, eller med bär och kesella.
 
Glad våffeldag önskar jag er alla!