Powered by Jasper Roberts - Blog

Parmesanpanerad zucchini

Ny vecka, nya tag!
 
Denna veckan innebär lite spännande "nyheter" för mig då jag ska testa på ett nytt jobb i veckan, så vi får se om det är något för mig. Jag håller tummarna!
 
Vi kan väl börja veckan med ett supertips för tallriken dock!
Till helgens grillpremiär gjorde jag som sagt panerad zucchini till lammkotletterna, och det är sååå gott! Parmesanpanerad zucchini för att vara exakt, och har ni inte provat detta innan så bara måste ni göra det! Jag har alltid älskat zucchini och tycker om den i alla former, men detta är nog favoriten faktiskt.
 

Parmesanpanerad zucchini

 
 
2 portioner
 
  • 1 stor zucchini
  • 1/2 dl ströbröd
  • 1 dl finriven parmesanost (jag använder Gran Biraghi som är färdigriven till nästan mjölkonsistens)
  • Basilika
  • Oregano
  • Lökpulver
  • salt och peppar
  • 1 uppvispat ägg
 
  1. Skiva zucchinin, antingen i skivor eller stavar.
  2. Blanda samman ströbröd, parmesan och kryddor efter smak.
  3. Doppa zucchinin i äggvispet och sedan i parmesanblandningen.
  4. Lägg skivorna på en ugnsplåt med bakplåtspapper.
  5. Baka i ugnen på 225 grader i ca 15-20 minuter.
 
Jag brukar skiva ca 1 cm tjocka skivor av zucchinin och då är 20 minuter i ugnen lagom. Man får givetvis reglera längden i ugnen på hur tjocka skivor eller stavar man gjort.
 
Servera till vilket kött som helst, eller kyckling - det passar till det mesta!
Eller varför inte äta dem som mellanmål? Bara som de är, och doppa dem i en god kall sås eller salsa, det är himmelskt gott verkligen.
 
Prova vet jag!
 
 
 

 
 
 
 
#1 - - Emmy:

Åh, dessa är supergoda och passar precis som du skriver till nästan vad som helst. Jag brukar dock bara blanda ägg och riven parmesan och doppa skivorna i. Kanske ska prova att krydda dem lite också.

#2 - - Sandra:

Dessa ska jag prova nån gång. Låter riktigt gott!