Powered by Jasper Roberts - Blog

Örtaioli till grillade lammkotletter

I fredags gjorde vi grillpremiär här hemma!
Visserligen låg snön kvar på marken, men solen sken och fåglarna kvittrade nästan så där idylliskt ni vet! Så sambon tog på jackan och grillade i snön medan jag fixade tillbehören i köket. Stereotypiskt värre, haha, men ni kan tro att det var gott, gott, gott! Jag njöt av vartenda tugga!
 
Till kotletterna gjorde jag örtaioli och panerad zucchini som är så löjligt god att den kommer få ett alldeles eget inlägg lite senare, men här kommer i alla fall ett recept på örtaiolin.
 

Örtaioli

 
 
4 portioner
 
  • 2 äggulor
  • 2 tsk dijonsenap
  • 3 tsk flytande honung
  • 1 dl olivolja
  • 2 tsk limejuice
  • 1 msk salvia
  • 1 msk timjan
  • 1 msk basilika
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk flingsalt
 
  1. Rör ihop äggulor, senap och honung i en skål.
  2. Vispa i oljan i en jämn, fin stråle.
  3. Pressa ner vitlöksklyftorna och blanda om.
  4. Smaka av med örter, limejuice och salt
 
Låt den gärna stå och dra sig en liten stund innan servering för allra bästa smak.
Passar till det mesta kött egentligen, men jag tycker helt klart det gör sig bäst till grillat!
 
 
De befria lammkotletterna marinerade jag bara i lite soja, olja och salt och peppar. Inga konstigheter, men vansinnigt gott!
 
Är det någon annan som gjort årets grillpremiär än? Eller ni väntar tills det är barmark kanske?
 
 
#1 - - Ida Nilsson:

Åh så gott! Längtar sååå tills man kan gå ute i converse och tjocktröja på eftermiddagen och känna lukten av grillen. Mums!

Svar: Håller helt med dig, det är den absolut bästa tiden på året!
Jessica Fransson

#2 - - Sanna:

Yummie, det låter som ett supergott tillbehör!