Powered by Jasper Roberts - Blog

Vattenmelonsallad med myntadressing

Hej mina vänner!
 
Nu är jag hemma på en liten paus. Jag har jobbat hela förmiddagen och ska tillbaka några timmar ikväll sen. Just nu sitter jag dock här och äter lite vattenmelon, igen! Gud så gott det är! Igår smaskade jag och ungarna i oss vattenmelon, lite vindruvor och något kex till mellanmål ute på altanen i solskenet.
 
Jag älskar verkligen vattenmelon, det enda problemet är att de är så stora att man oftast inte hinner äta upp innan de bli dåliga. Speciellt inte nu när jag inte får i mig så mycket längre. Ett tips då är att göra något annat med vattenmelonen mer än bara äta den som den är, hur gott det än må vara! Använd den i fruktsallad till efterrätt, eller blanda den i filmjölken till frukost, eller gör en smoothie på den exempelvis.
Eller, gör en sallad på den till middagen! Det gjorde jag igår till maten - det blev kallskuren kassler, hemmagjord potatissallad och en vattenmelonsallad med myntadressing till. Vansinnigt gott, jag lovar!! 
 

Vattenmelonsallad med myntadressing

 
4 portioner
  • 1 "huvud" romansallad
  • 1 ask krasse
  • 1/4 vattenmelon
 
  1. Riv sönder salladen i grova bitar.
  2. Skär vattenmelonen i stora bitar.
  3. Blanda samman sallad, vattenmelon och krasse i en skål.
 
 
 
Myntadressing:
  • Ett knippe färsk mynta
  • 2 msk neutral olja
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 tsk ingefära
  • 1 tsk koriander
  • 1 msk limesaft
 
  1. Blanda samman alla ingredienserna och mixa ihop dem till en någelunda slät dressing.
  2. Häll dressingen över salladen och rör runt.
 
 
Man kan med fördel servera salladen även utan dressingen om man vill det, den är jättegod ändå! Frisk och fräsch i smaken och passar väldigt bra till grilltallriken, med eller utan dressing.
Gör man utan dressing kan man gärna slänga ner några myntablad som en del av själva salladen. Mynta och vattenmelon är nämligen gott tillsammans, så om ni inte provat det i kombination så tycker jag ni ska det! :-)