Hej hej!
Snart börjar ännu en dag vara till ända... Jag har spenderat större delen av dagen på jobbet, och regnet har fullständigt öst ner utanför hela dagen! Även om jag föredrar solsken så finns det en sak jag verkligen älskar med regnet, och det är lukten! Det luktar helt ljuvligt när det regnar tycker jag!
Just nu är jag för övrigt gräsänka... Sambon är iväg några dagar på konferens, så det är jag och barnen som styr och ställer för oss själva just nu. Barnen ska strax lägga sig, och då är det dags för mig att fixa kvällsmys till mig själv. Ni förstår att jag har en liten tradition när sambon är iväg på konferens - hemmagjord sushi! Jag är den enda i vår familj som äter det, så varje gång jag är gräsänka fixar jag sushi till mig själv efter barnen lagt sig. Sen kryper jag ner i soffan med min sushi och njuter framför tvn. Min egna lilla tid, bara för mig själv.
Hur ska ni själva spendera denna regninga torsdagskväll?
Ni är flera hundratals unika besökare här inne dagligen, men ni ger er sällan till känna. Ni kan väl skriva en rad eller två, presentera er gärna! Jag är så nyfiken på vilka ni är och jag hade tyckt det varit så roligt att höra från er!
Med det sagt går vi nu snabbt över till kvällens recept. Det här med ost- och skinkpaj är en stående favorit här hemma, både till vardags och fest. Paj är ju exempelvis utmärkt att ha på en buffé! Det är dessutom en tacksam lunchrätt tillsammans med en god sallad vid sidan om. Här dessutom i ett pajskal som är lite extra proteinberikat än ett vanligt!
Ost- och skinkpaj
4 portioner
Pajskal:
- 100 gram margarin
- 100 gram naturell keso
- 3 dl vetemjöl (eller annat mjöl)
- Blanda samman och tryck ihop alla ingredienserna till en boll.
- Låt degen vila kallt i ca 30 minuter.
- Tryck ut degen i en pajform, nagga med en gaffel.
- Förgrädda skalet i ca 6-8 minuter på 200 grader.
Fyllning:
- 200 gram rökt skinka
- 200 gram riven mager ost
- ca 10 cm purjolök
- ca 1 msk grönsakskrydda (jag använder alltid Knorrs)
- 3 ägg
- 3 dl mjölk
- Strimla skinkan och purjolöken.
- Blanda samman skinka, purjolök och riven ost och smaka av med grönsakskrydda och svartpeppar.
- Lägg ner fyllningen i det förgräddade pajskalet.
- Vispa samman ägg och mjölk och häll äggstanningen över fyllningen.
- Grädda på 200 grader i ca 30 minuter tills äggstanningen stannat och pajen fått en fin gyllene färg.
Servera tillsammans med en god grönsallad. Jag har gärna Crema di Balsamico på min sallad när jag äter ost- och skinkpaj, det passar förträffligt bra tillsammans!
Jag är en av dem som är inne här varje dag :) en superduper blogg :) tack för alla tips!!!