Godmorgon världen denna strålande fredag!
Hoppas ni hade en trevlig nationaldag igår! Hittade ni på något särskilt kanske? Ni kan väl lämna en kommentar och berätta, det är alltid kul att höra från er!
Jag sitter just nu och äter min frukost, en skål med filmjölk, havrefras, linfrön och några torkade blåbär. Riktigt gott med kall frukost när det är varmt ute. Linfröna ingår numera alltid i min frukost oavsett vad jag äter, det gör gott för magen att slänga ner en matsked eller så i frukosten.
Nåväl, idag är det ju fredag igen, och vi är mitt i en långhelg. Det är dessutom äntligen sommar och solen strålar, och visst vill man då ha något gott, nyttigt och svalkande att äta utomhus på eftermiddagen? Vad sägs då om en tårta? En tårta gjord utan mjöl, utan tillsatt socker och väldigt lite fett? Ja, jag tänkte väl det!
Perfekt att servera på studenten, till midsommar eller annan högtid nu i sommar!! :-)
Mango- och passionstårta
6-8 bitar
- 250 gram frusen mango (eller färsk som fått ligga i frysen)
- 1 stor banan
- 2,5 dl vaniljvisp
- 4 passionsfrukter
- Mixa samman mangon och bananen till en slät smet. Bred ut smeten i botten på en springform.
- Vispa vaniljsvispen hårt.
- Gröp ur tre av passionsfrukterna och blanda ner i vaniljvispen. Häll sedan vaniljvispen uppepå mangobottnen.
- Ställ in i frysen i minst tre timmar innan servering!
- Ta fram 10-15 minuter innan servering och dekorera med passionsfrukt.
Det blir en otroligt frisksmakande tårta som nästan smakar som glass, och som svalkar gott i värmen. Den blir som en frozen cheesecake ungefär, men mycket nyttigare utan att för den sakens skull vara mindre god.
Jag gjorde en till eftermiddagsfika igår, och min lilla dotter tog om fyra (!) gånger innan mamman till slut sa stopp och tyckte att det räckte. Sonen kallade den för den godaste glasstårtan han ätit, så ja, toppbetyg skulle jag vilja påstå!! Detta är med andra ord ännu ett ni-bara-MÅSTE-prova-recept! :-D
Men så spännande och enkelt. Måste jag absolut testa nån dag.
Kram kram