Powered by Jasper Roberts - Blog

Stekt kyckling med tomat- och dragonsås

Hej mina vänner!
 
Jag hoppas innerligt att ni alla har haft en bra jul!?
Ni som följer mig på Instagram har fått se lite smakprov på vår jul som vi firade hemma hos min moster tillsammans med tjocka släkten. Ni som inte redan följer mig är mer än välkomna att kika in hos mig på Instagram:
 

@vardagsmatalajess

 
Det har både lagats en massa gott, och ätits en massa gott. Jag jobbade förmiddagen på julafton och fixade julbord till gästerna på jobbet och jag hann dessutom äta av det där julbordet innan jag slutade. Mycket mysigt!
Därefter bar det av till mina hemtrakter i Blekinge och hem till en av mina mostrars hus där jag avnjöt julbord nummer två tillsammans med släkten och familjen. Min moster hade gjort världens godaste revben verkligen! Jag hade lätt kunnat äta bara dem av allt från hela buffén, så goda var dem! Jag ska se om jag inte kan lyckas tigga till mig receptet på den marinaden så jag kan göra dem här  hemma sen! 
 
Tills dess tänkte jag bjuda på ett enkelt kycklingtips! Det kan behövas lite vanlig vardagsmat i magen nu igen efter all julmat, eller vad säger ni? Vad sägs då om helt vanlig stekt kycklingfilé tillsammans med en smakrik och krämig sås? Jo, jag menar väl det!
 

Stekt kyckling med tomat- och dragonsås

 
4 portioner
 
  • 4 kycklingfiléer
  • Knorrs kycklingkrydda
  • salt och peppar
 
Tomat- och dragonsås:
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 1,5 dl mjölk
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 1,5 msk tomatpuré
  • ca 2 msk dragon
  • salt och peppar
 
  1. Tärna kycklingfiléerna och bryn dem i en stekpanna. Krydda med riktligt med kycklingkrydda. Salta och peppra.
  2. Blanda samman matlagninggrädde, mjölk, tomatpuré och dragon i en kastrull. Smula ner buljongtärningen. 
  3. Koka upp och smaksätt med dragon efter smak. Låt såsen puttra i ca 10 minuter. Red evetuellt av den till önskad tjocklek.
  4. Smaka av med salt och peppar.
 
Servera kycklingen tillsammans med såsen och exempelvis potatis, potatismos eller ris och en god sallad.
 
 
Jag önskar er en fortsatt trevlig kväll! Imorgon är det helg igen, vi ses och hörs!
#1 - - Malin:

Det där ser supergott ut! Jag som precis bestämt mig för att laga kyckling imorgon, det där receptet får det bli :D Tack!

Svar: Hoppas du tyckte om det? :-)
Jessica Fransson

#2 - - Sara på Vardag.nu:

Låter kanongod, den där såsen!