Powered by Jasper Roberts - Blog

4e Advent - Mjuk saffranskaka

Godmorgon och god Fjärde Advent allihopa!
 
Ja, nu är även fjärde, och sista, advent kommen och därmed är ju julafton bara runt hörnet nu! Är ni förberedda och färdiga, eller står ni försjukna i julmatstillagning och julklappsinslagning? Då tycker jag faktiskt att ni ska ta en paus i all stress och alla "måsten" och bara ha en lugn och skön söndag med god fika!
Ta och vispa samman denna goda kakan, som är så saftig så man knappt tror det är sant när man biter i den! Jo, jag lovar!! Hemligheten? Smöret så klart - icke att snålas med i detta fallet!
 
Så tänd nu det där fjärde ljuset och fyll huset med doften av julig saffran. Sätt på kaffebryggaren, sätt er ner vid fikabordet och bara njut! Det, mina vänner, det är mitt bästa recept på en perfekt adventssöndag!
 

Mjuk Saffranskaka

 
ca 15-20 skivor
 
  • 200 gram smör
  • 2 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 1 påse saffran 
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver



  1. Smält smöret och låt det svalna något.
  2. Vispa samman ägg och socker. Tillsätt saffranet, mjöl och bakpulver.
  3. Vispa ner det avsvalnade smöret och mjölken i bunken.
  4. Häll upp smeten i en smord och bröad form.
  5. Grädda på 175 grader i 40 – 45 minuter.
 
   
 
Låt kakan svalna, och strö evetuellt över lite florsocker innan servering. 
 
 
Det är den absolut saftigaste och med underbart gyllengula saffranssockerkaka du någonsin provat. Jag lovar och svär att ni inte kommer bli besvikna! Ett klart måste till julfikan!