Powered by Jasper Roberts - Blog

3e Advent - Mjuk pepparkaka

Godmorgon mina vänner!
 
Idag är det tredje advent, och med andra ord bara lite mer än en vecka kvar till julafton! Det ni! Är ni klara med er julklappsshopping än? Det är inte jag, inte helt. Jag är på god väg och har faktiskt införskaffat det mesta, men jag har några klappar kvar att kryssa av från listan. Däremot har jag inte slagit in en enda av dem ännu, funderar på att evetuellt göra det ikväll - jag tycker det är SÅ roligt att slå in paket verkligen, och ser fram emot det lika mycket varje gång det vankas jul eller kalas! 
 
I övrigt ska vi idag ta och införskaffa en julgran tänkte vi! Barnen är helt överlyckliga och ser mycket fram emot att få hänga kulor och godisstänger i granen - de har längtat efter en gran i flera veckor nu! Det kommer säkerligen dyka upp bilder på granen på Instagram så om ni är nyfikna så kika in hos mig där: 
 

@vardagsmatalajess

 
Vi ska ju dessutom baka och ha fikamys idag när det är tredje advent! Det ska ni också väl? Jag menar väl det! Vad sägs om att baka denna lilla goding i så fall? En ganska klassiks mjuk pepparkaka, fast i nyttigare tappning då jag bakade den på grahamsmjöl istället för vanligt vetemjöl. Smaken och saftigheten blir densamma, men texturen blir lite annorlunda så klart, grövre. Jag har dessutom minskat på sockret om man jämfört med en klassisk mjuk pepparkaka! Vågra prova!
 

Mjuk Pepparkaka

 
  • 2 ägg
  • 1 dl socker
  • 3 dl grahamsmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk kanel
  • 1 tsk ingefära
  • 1 tsk mald nejlika
  • 0,5 dl flytande margarin
  • 0,5 dl lingonsylt
  • 0,5 dl filmjölk
 
  1. Vispa samman ägg och socker.
  2. Blanda grahamsmjöl, bakpulver, kanel, ingefära och nejlika. Tillsätt till äggsmeten.
  3. Vispa ner margarin, lingonsylt och filmjölk.
  4. Smöra och bröa en form som rymmer 1,5 liter, och häll ner smeten.
  5. Grädda på 175 grader i ca 40 minuter.
 
 
Jag önskar er en riktigt mysig tredje advent mina vänner, vi hörs och ses! 
 
 

#1 - - Sara på Vardag.nu:

Älskar mjuk pepparkaka! Kul med lite grövre mjöl i. Vad gör det för smaken tycker du? Blir det lite mustigare?

Svar: Ja, något mustigare blir det men i grund och botten smakar det ungefär likadant. :-)
Jessica Fransson