Powered by Jasper Roberts - Blog

Rosépepparkyckling i lime- och senapssås

Godkväll allihopa!
 
Snart är fredagen redan över och det har varit tyst från mig idag. Jag har haft fullt upp med att jobba hela dagen. Idag hade jag kökstjänst, så jag har bakat och lagat mat hela dagen verkligen, vilket jag tycker är jättekul! Faktum är att det är det roligaste passet på jobbet. Nåväl, efter jobbet körde jag och hämtade barnen hos min kusin där de sovit över nu i två nätter, och sen var vi och hälsade på min mamma tillsammans med min bror och min brorson. Alltid roligt, men fullt upp med andra ord.
 
Väl hemma fick  jag frångå min meny och göra en snabb korvrätt istället. Det fanns ingen tid för min inplanerade middag, men inte vart vi ledsna för det. Korven var supergod, och magarna blev mätta. Alla nöjda och glada med andra ord. Den från början planerade fredags-kycklingen får vi ta en annan dag istället.
 
På tal om kyckling så åt vi Rosépepparkyckling i måndags, vilket är supergott. Jag lagar ofta och gärna kyckling till middag. Förutom att det är nyttig mat så är det ju så vansinnigt gott. Har ni inte provat Rosépepparkyckling innan så tycker jag ni ska ha det till lördagsmiddag imorgon minsann! Nejdå, det bestämmer ju inte jag, men jag kan ju rekomendera det i alla fall. ;-)
 

Rosépepparkyckling i lime-  och senapssås

 
4 portioner
 
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 tsk krossad rosépeppar
  • 2-4 msk pressad lime
  • 2-4 msk dijonsenap
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 1-2 dl vatten
 
  1. Skriva eller strimla kycklingfiléerna. Stek dem i olja så de får en fin gylle färg. Krydda kycklingen med salt och rosépeppar.
  2. Blanda samman grädde och vatten med pressad lime och senap. Häll blandningen över kycklingen och låt puttra under lock i ca 10 minuter.
  3. Red av eller späd evetuellt med mer vatten till önskad konsistens på såsen. Smaka av.
 
Servera exempelvis tillsammans med ris (eller annat gryn) och en tomatsallad. Strö gärna över lite extra rosépeppar på kycklingen vid servering.
 
Hur mycket lime och senap man vill ha i såsen är som vanligt en smaksak, man får smaka sig fram.
 
Tips! Vill man varken använda senap eller lime kan man exempelvis istället använda 1 hönsbuljongtärning som smaksättning och dessutom ha 0,5 dl persilja i såsen. Jättegott till rosépepparsmaken det också!
 
Nu vill jag önska er en fortsatt trevlig fredagskväll, och en trevlig helg.
Vi hörs igen imorgon!
#1 - - Moma:

Det där ser väldigt gott ut- även om jag tycker rosépeppar kan vara lite väl parfymigt!