Powered by Jasper Roberts - Blog

Baconlindad, färskostfylld fläskfilé med potatismosmuffins

Godkväll mina vänner!
 
Idag har jag verkligen förtjänat min lön vill jag lova. Det var mycket på jobbet, och jag känner mig minst sagt seg i skallen idag. Kroppen orkar inte många knop den heller om man säger så. Det har dock varit en rolig och händelserik dag och sådana tycker jag om!
 
Jag vet att jag lovade en rapport från mitt dietist-besök igår, och det kommer, men det får vänta till imorgon. Tänkte dock ge er ett litet middagstips så här på kvällen. I lördags gjorde jag fläskfilé här hemma, och det är ju alltid gott! Speciellt om man fyller den med någon god färskost och sen lindar den i bacon! Saftigt och smakrikt, och jag tycker att det känns som lite extra lyxig mat. Denna gången fyllde jag min med en Creme Bonjour med Örtagårdsmak - supergod verkligen! Den kan jag varmt rekomendera om man man inte vill röra ihop sin egen version av naturell cream cheese och färska örter.
Till filén gjorde jag en rödvinssås och potatismosmuffins. Från början hade jag tänkt mig en potatisgratäng, men när det väl kom till kritan hade jag inte alls någon lust att göra det. Så det fick bli muffins istället, och ungarna tyckte det var superkul att få äta "fika" till middagen! :-D
 

Potatismosmuffins

 
12 stycken stora
 
  • ca 1 kg potatis
  • 3 dl riven ost
  • 2 msk potatiskrydda
  • 1 dl mjölk
  • 3 ägg
 
  1. Koka potatisen mjuk i saltat vatten. Mosa, eller vispa, den.
  2. Tillsätt riven ost, mjölk och potatiskrydda. Smaka av med salt och peppar och evetuellt en klick smör om man vill det.
  3. Vispa ner äggen.
  4. Portionera ut moset i stora muffinsformar och ställ i en muffinsform (eller en ugnsplåt).
  5. Grädda mitt i ugnen i ca 15-20 minuter, tills de får fin färg.
 
 
Man kan givetvis krydda dem med vad man vill. Använd kryddning som passar till just det som de ska serveras tillsammans med.
 
Helt klart ett lite roligare sätt att servera potatismos på. Speciellt en helg, eller på ett buffébord. Annars är potatismos inget man kanske förknippar med buffé, men i den här tappningen så passar de ypperligt bra.
 
Nu mina vänner, ska jag sätta mig i soffan och sen inte röra mig mer idag. ;-) Vi ses igen imorgon då jag återkommer med ny energi, nya recept och den utlovade redogörelsen från min dietist.
 
På återseende!

#1 - - gabriella figgé:

Hejsan...
Saknar själva receptet på file´n..Helsteker du den i stekpanna och sen in i ugnen?

Svar: Jag snittar den, fyller den och lindar den sen med bacon. Sen skjuts in i ugnen utan att försteka den. :-)
Jessica Fransson

#2 - - gabriella figgé:

Ok,tack så mycket...Vilka grader? Och hur länge ungefär?

Svar: Jag brukar köra den på 175 grader i ca 30-35 minuter... Beror ju lite på hur man vill ha sitt kött - rosa eller inte. Jag själv vill gärna ha genomstekt.
Jessica Fransson