Grekisk fläskfilé
Hej lördag!
Hur har ni det där ute? Njuter ni av helgen? Det gör jag, i fulla drag! Jag och barnen har varit ute och plockat på oss en massa ris idag och sen satte vi ihop ett påskris som nu står och pryder vår trapp så fint! Barnen är så klart jättestolta över sitt ris!
Resten av dagen har också gått lite i påskens tecken. Jag ska jobba hela långa påskhelgen, så vi gör lite smygstart emd påskmat här hemma nu under veckan istället. Lite så pö om pö... Idag gjorde jag mina goda små anjovispajer till lunch: riktigt goda och smakrika och passar perfekt på just påskbuffén. Jag gjorde även små påskbakelser som vi alla fikade på här i eftermiddags. Recepten på både pajer och bakelser kommer så klart dyka upp inom de närmaste dagarna här på bloggen!
Det är ju nämligen som sagt påsk nästa veckan och jag har därför skapat en ny kategori här på bloggen, tillägnad just PÅSK! Så in där och kika om ni vill ha tips inför påskens middagar och desserter! Det kommer dessutom dyka upp nya påskrecept nu fram tills torsdag nästa veckan, så kika in!
Tills dess vill vi dock äta lite vanlig mat, eller? Idag tänkte jag tipsa om en jättegod fläskfilé med lite inspiration från det grekiska köket. Passar ypperligt bra till söndagsmiddagen imorgon!
Grekisk fläskfilé

4 portioner
- ca 700 gram potatis
- 500 gram fläskfilé
- 1 msk timjan
- salt och peppar
- 1 liten zucchini
- 1 rödlök
- 2 msk olivolja
- 2 tsk timjan
- 200 gram fetaost
- Skala potatisen och skär den i klyftor. Lägg klyftorna i en ugnssäker form. Salta. Tillaga potatisen på 250 grader i ca 20 minuter.
- Putsa fläskfilén och stek den runt om. Klappa sedan in timjan, salt och peppar i filén.
- Skär zucchini i bitar och rödlöken i klyftor. Blanda zucchini och lök med olivolja timjan och salt.
- Ta ut potatisen ur ugnen (sänk värmen) och lägg fläskfilén på potatisen. Fördela zucchini och lök över potatisen, runt om filén.
- Stek i ugnen på 200 grader i ca 20 minuter.
- Strö över smulad fetaost och ugnsstek sedan i ytterligare 5 minuter.
Servera tillsammans med hemmagjord tzatziki och citronklyftor att pressa över maten.

Tips!
Strö ut ca 2 dl kalamataoliver över rätten tillsammans med fetaosten, för ytterligare smak av Grekland! Eller servera oliverna som tillbehör om du inte tycker om varma oliver.