Powered by Jasper Roberts - Blog

Krämig currypasta

Hej hej!
 
Här är det ledig onsdag idag, och det är inte bara jag som är ledig idag. Idag är skolan stängd för studiedag eller vad det nu var, så även sonen är hemma och ledig idag tillsammans med mig och dottern. Ni vet vad det innebär va? Ja, sovmorgon så klart! Underbara sovmorgon var exakt vad jag inledde min lediga onsdag med, och det känns fantastiskt! 
Det är ju dessutom en solig och härlig början-till-våren-dag idag, och bara det kan ju räcka för att få humöret på topp! Ja, men vet ni vad? Det var inte nog med både sovmorgon och solsken, för rätt vad det var i förmiddags så knackade det på dörren och utanför stod ett blomsterbud med världens finaste bukett rosa tulpaner till mig! Vem jag fick dem av? Min chef, för ett väl utfört jobb! Det gjorde min onsdag ännu härligare och värmde rejält i själen! 
 
Här och nu har jag en frisersalong mitt i vardagsrummet vid sidan om en massiv koja. Min dotter har en kompis här och de leker för fullt. I kojan har de iPaden och lyssnar på musik och mumsar på fruktsallad, och utanför flätar min dotter så många flätor i kompisens hår som hon bara någonsin kan få plats med. Lekmys på hög nivå med andra ord. Underbara lediga onsdag! 
 
Jag själv sitter mest och funderar på mat för tillfället... Ikväll blir det inget mindre än dillkött här hemma, men imorgon ska vi ha gäster på middag, så jag sitter och funderar på vad jag vill bjuda på imorgon. Jag håller så klart tummarna att solen skinker lika stark på oss  även imorgon, så jag är lite sugen på en grillmiddag fakiskt. Ja, jag tror nog att det får bli så... Jag misstänker att grillarna runt om i landet åter igen börjar tändas mer och mer frekvent nu va, eller vad säger ni? Jo, precis. Så, ska man grilla så måste man ju ha lite goda tillbehör till också, även om köttet är huvudpersonen. Vad sägs exempelvis om en riktigt god och krämig, kall, pastasallad till grillbiten? Passar lika gott till kött, men är fantastiskt gott till grillad, eller stekt, kycklingfilé! Allra godast är den så klart om den avnjuts utomhus, med solen i ansiktet. 
 

Krämig currypasta


4 portiner
  • 250 gram pasta
  • 2 dl creme fraiche
  • 2 msk majonnäs
  • 2-3 msk curry
  • salt och svartpeppar
 
  1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. Häll av pasta och låt den kallna helt (rör gärna ner någon msk olja i pastan medan den kallnar, så den inte klibbar ihop).
  3. Rör ihop creme fraiche, majonnäs och curry (efter smak).
  4. Smaka av med salt och peppar.
  5. Rör ner den kallan pastan och blanda runt väl. 
 
Servera exempelvis till kycklingfilé, tillsammans med en krispig och fräsch sallad. Strö gärna lite extra curry över pastan vid servering.
 
Visa fler inlägg