Powered by Jasper Roberts - Blog

Sötsur, snabblagad kycklinggryta

Välkommen sista februari!
 
Dagens datum kräver faktiskt något av ett glädjeskutt tycker jag, minst! Ja, äntligen är vintermånadernas sista dag här för denna gången. Imorgon bläddrar vi blad till den första vårmånaden, och det är ju som väl värt ett glädjeskutt. Nej, tyvärr innebär ju inte mars månad per automatik att snön försvinner och att man kan lägga undan jackan till fördel för barärmat och sandaler, men det betyder att det är ditåt vi är på väg. Äntligen! 
 
Idag är det dessutom en speciell dag av en annan anledning, och det är att min bästa vän fyller år idag! Till helgen ska de firas minsann. Vi funderade på drinkar och god mat på Pinchos tillsammans med en annan vän, och sedan lite dans på det kanske. Vi får se vad det blir, men oavsett något att helt klart se fram emot! Med hennes födelsedag idag är dessutom kalasmånaden officiellt över för denna gången, och vi får vänta till nästa år inna vi ännu en gång får fira halva släkten på en och samma månad. Puh! Det är kul så länge det varar, men skönt när det är över som man säger. I mars har vi bara tre födelsedagar att fira, haha. 
Idag har jag också lite spännande grejer på gång faktiskt! Jag vill dock inte avslöja vad det är riktigt än, men jag är jättespänd och förväntansfull. Jag lovar att berätta mer framöver, men först ska jag ta mig igenom denna dagen med bravur är tanke för att sedan... Ja, jag får återkomma om den saken som sagt. 
Onsdagar innebär annars generellt långa arbetsdagar för min del, och just denna onsdagen är inget undantag. Förmiddagsmöte följt av sent eftermiddagsmöte innebär längre arbetsdag än vanligt och jag hinner mer eller mindre bara hem och laga mat och äta innan det är dags att få barnen i säng. Nåja, det är som tur väl är bara en gång i veckan i alla fall, så det är inget att beklaga sig över. 
 
Vad har ni andra för planer en onsdag som denna?
 
Matlagning? Ja, det är ju en självklarthet för de flesta av oss vare sig vi tycker om det eller ej. Vare sig ni tillhör kategorin som tycker det är kul att laga mat, eller inte, så vill jag tipsa om en ännu en snabblagad rätt idag. En sötsur kycklinggryta som faller även de kräsna i smaken. Hur man tillagar en blixtsnabb gryta istället för att den ska stå och puttra i alla evighet? Genom att använda kycklingfärs istället för kyklingfilé. Annan konsistens absolut, men minst lika gott för det. Kycklingfärs tillsammans med färska grönsaker och frukt tillsammans med en fräsch sallad, ja, det är vardagslyx på en tallrik mina vänner.  
 
 

Sötsur kycklingryta

 
 4 portioner
 
  • 500 gram kycklingfärs
  • 1 gul lök
  • 3 dl vatten
  • 1 röd paprika
  • 1 burk tärnad ananas
  • 4 msk ananasspad
  • 2-3 tsk vitvinsvinäger
  • chiliflingor
  • soja
  • salt och peppar
 
  1. Skala och hacka löken. 
  2. Stek löken glansig i en stekgryta.
  3. Lägg i kycklingfärsen och låt den brynas.
  4. Strimla paprikan och lägg i.
  5. Tillsätt vatten, ananas och ananasspad.
  6. Koka upp och låt sjuda i ca 7-10 minuter.
  7. Smaka av med vitvinvinäger, chiliflingor, soja, salt och peppar.
  8. Red eventuellt av till önskad konsistens. 
 
Servera grytan tillsammans med nykokt ris eller couscous och en god sallad.  
 
 
 
 
Visa fler inlägg