Powered by Jasper Roberts - Blog

Matsedel vecka 34

Hej och trevlig söndag till er alla! 
 
Hoppas ni haft en bra vecka där ute? Ja, jag vet, jag har varit missing in action denna veckan så att säga, och det ber jag om ursäkt för till er som undrat. Jag finns dock här, men har haft fullt upp veckan som gått verkligen, som tur väl är bara roligheter dock! Vad har jag hittat på då kan undras?
 
Jag inledde veckan med en kick off på mitt nuvarande arbete där vi hela dagen konfererade på Royal Corner i Växjö tillsammans. Det åts god mat på La Castellina och pratades och diskuterades för glatta livet däremellan. Vi fick mycket matnyttigt med oss och hade en riktigt trevlig dag tillsammans om jag får säga det själv. På kvällen avslutade vi med spa och sedan middag tillsammans på Stars & Stripes i Växjö. 
Resten av veckan har jag träffat nya kollegor och försökt bekanta mig med min nya arbetsplats så gott jag kunnat. Ja, jag har varit och hälsat på och hängt med på deras kick off vecka så här innan skolstart. Det har varit en riktigt trevligt vecka, verkligen, men även intensvi med många nya intryck och en trött hjärna om kvällarna minst sagt. Efter denna veckan är jag än mer övertygad om att det kommer bli ett trivsamt och bra jobb som kommer passa mig alldeles utmärkt.
 
I övrigt har jag dock även hunnit med en vinkväll tillsammans med härliga (gamla) kollegor. Gott vin, gott snack och en massa popcorn, ja, sämre kan man absolut ha det en augustikväll om man säger så. Vi har även besökt Karl Oskar Dagarna i Växjö som huserat denna helgen. Vi var och åt middag tillsammans med min bror och min brorson i fredags, vilket innebar andra besöket på Stars & Stripes för mig denna veckan. Vi lyssande en sväng på Rix FM Festival och barnen åkte karuseller och köpte godis. Alla mer än nöjda och glada.
Igår kväll hann vi även med en mycket trevlig kräftskiva hemma hos goda vänner här i närheten. Kräftor i överflöd eftersom vi fiskar egna (läs: sambon fiskar och jag äter, haha), goda pajer och sedan en ostbricka med räkor och lite bubbel som fick avrunda lördagskvällen. Ja, mycket trevligt som sagt.
 
Som ni hör har jag helt enkelt inte haft tid för bloggen så mycket denna veckan, tyvärr! En matsedel är det ju dock tradition och så klart ska ni få en även denna veckan. Självklart finns en kräftskiva med på veckans lilla inspirationslista, och mycket annat gott därtill! Hoppas ni får en riktigt bra kommande vecka, vi ses och hörs! 
 

Matsedel vecka 34

 
Måndag - Kycklingsallad med pestopastaDet här är minst sagt ett bra sätt att inleda denna nya veckan mina vänner! Lagom lättsam i sommarvärmen, men matig, mättande och smarrig till tusen. Denna salladen med kombinationen kyckling-pasta-basilka är kort sagt en av mina personliga favoritsallader! Den är helt enkelt så jä*la gooooooood!! 
 
Tisdag - Dubbelpanerad fisk med skolans fisksåsTisdagar har ju alltid varit klassiska fiskdagar, i alla fall om man ska gå efter skolmatsedeln, och varför inte liksom?  Så, idag tänkte jag idag dela med mig av en riktig skolmatsedelsklassiker - skolans fiskssås! Ni vet den där kalla såsen som man liksom bara ville äta ur en stor soppskål helst, så god den var! Japp, exakt den! Alldeles ljuvligt gott, med farligt mycket mersmak! Det bästa av allt? Den är barnsligt enkel att göra! 
 
Onsdag - Räksallad med mango och avokadoEtt middagstips som går barnsligt snabbt att slänga ihop och som är proppfull med vitaminer, nyttiga fetter, kalcium och protein - det ni! Jag pratar en middag där ljusrosa räkor, söt mango och krämig avokado samsas och utgör en riktigt krispig och matig sallad! 
 
Torsdag - Kalkon- och ostomelettNågot som är väldigt enkelt och smidigt att tillaga är en riktigt god ugnsomelett! Den kan ju dessutom smaksättas med precis vad som helst egentligen! Denna omeletten har jag "fyllt" med kalkon och ost, och smaksatt den med min favoritört: basilika. Servera med en smakrik sallad och middagen är, så att säga, biff! 
 
Fredag - Lök- och baconlindade BBQ-köttbullarVad sägs om köttbullar på grillen?!? Ja, det låter kanske lite märkligt, och svårt, men det är varken det ena eller det andra, det lovar jag. Riktigt stora, maffiga och saftiga köttbullar omhuldade av lök, lindade i bacon och sist, men inte minst, penslade med en riktigt god BBQ-sås. Ja, mina vänner, detta om något är verkligen matporr - syndigt gott!
 
Lördag - KräftskivaDet är ju kräftsäsong nu i allra högsta grad, och kräftskivan är så klart på tapeten! Det är ju alltid tacksamt att ha allt samlat på ett och samma ställe, att helt enkelt bara vill ha en "färdig" meny att servera! Ja, då ska jag självklart tillhandahålla detta! Här hittar ni alla mina måsten samlade inför årets kräftskiva - enkelt och lättlagat, men framför allt förförande gott! Det enda ni själva behöver lägga till är den eventuella nubben och massor med goda skratt! 
 
Söndag - Karré med rödvinsbalsamicosåsMitt bästa söndagstips i sensommartider? Släng en saftig bit rödvinsmarinerad karrékotlett på grillen, rosta lite hemmagjorda potatisklyftor i ugnen och hacka samman en riktigt fräsch och krispig sallad. Servera alltsammans med en galet god rödvinsbalsamico som pricken över i. Det mina vänner, det är sommar på tallrik som minst sagt är värdig namnet söndagsmiddag!
 
Veckans söta - Amerikansk blåbärscheesecakeVad sägs om att baka, baka liten kaka? Regninga höstdagar är ju perfekta bakdagar! Eller vad säger ni? Om inget annat så lyser ju det färdiga bakverket upp den gråa dagen lite extra i alla fall. Speciellt detta bakverket, som inte bara är gott, men även en riktig färgklick på fikabordet med sin lila-blå fyllning. Bakad, amerikansk cheesecake med smak av mitt favoritbär: blåbär! 
 
 
Visa fler inlägg