Powered by Jasper Roberts - Blog

Pepparkakscupcakes med polkafrosting

Hej denna lillejulafton!
 
Dan före dan idag, och dessutom fjärde advent. Ja, nu är den nästan här, dagen som i alla fall alla barn förväntansfullt ser fram emot: julafton. Här hemma är äntligen alla klapparna nu både inköpa och inslagna, och barnen går gärna och smygkänner på paketen minsta chans de får. Det är riktigt roligt att se spänningen i deras ögon. Själv tycker jag minst lika mycket om julafton som barnen, och inte säger jag nej tack till en present eller två jag heller, men numera är det själva traditionen i sig som lockar mest. Jag älskar traditioner verkligen. 
I år ska vi fira julafton tillsammans med sambons familj. Det blir med andra ord god mat, klappar och lek tillsammans med barnens faster, kusiner, farmor och gammelmormor, och det kommer bli mysigt. Barnen längtar jättemycket efter klapparna som sagt, och jag längtar efter den goda maten, och gottebordet! Min svägerska har skvallrat om att hon har en massa hembakat gotte hemma till kaffet som hon bakat i flera veckors tid. Det är jag jättenyfiken på att se och smaka! Ja, jag är en gottegris, det är ingen mening att förneka. 
 
När vi ändå pratar om gotte, så lovade jag j er igår att det idag skulle komma recept på de pepparkakscupcakes jag bakade häromdagen till min sons klass julavslutning. Så, som utlovat kommer det här. Tänk er mjuk pepparkaka i mså portionsbitar som toppas med frisk och fräsch frosting med smak av polkagris. Ja, det är en oslagbar kombination helt enkelt!
 
Jag vill önska er alla en riktigt God Jul mina vänner. Vi hörs och ses igen i mellandagarna. 
 

Pepparkakscupcakes med polkafrosting

 ca 20 stycken
 
Pepparkaksmuffins
  • 100 gram smör
  • 2ägg
  • 2 dl farinsocker
  • 1,5 dl filmjölk
  • 1,5 tsk malen ingefära
  • 1,5 tsk malen nejlika
  • 2 tsk malen kanel
  • 1 tsk bikarbonat
  • 2,5 dl vetemjöl
 
Polkafrosting
  • 200 gram naturell färskost
  • 4 dl florsocker
  • 1 tsk pepparmintsarom
  • ca 20 gram polkagrisar
 
  1. Pepparkaksmuffins: Vispa samman ägg och socker till en pösig konsistens.
  2. Tillsätt filmjölk, ingefära, nejlika, kanel och bikarbonat och blanda till en slät smet.
  3. Smält smöret och tillsätt tillsammans med mjölet. 
  4. Rör samman til en jämn smet.
  5. Fördela ut smeten i muffinsfomar.
  6. Grädda i ugnen på 200 grader i ca 10 minuter, tills de är torra i mitten när du känner med en sticka. 
  7. Ta ut ur ugnen och låt kallna helt.
  8. Polkafrosting: Blanda samman färskost med florsocker.
  9. Krossa polkagrisarna och rör ner dem tillsammans med pepparmintsaromen.
  10. Rör samman till en jämn frosting.
  11. Låt stå kallt en stund, och spritsa sedan frostingen på pepparkaksmuffinsen. 
 
Dekorera med extra krossade polkagrisar.  
 
 
Visa fler inlägg