Powered by Jasper Roberts - Blog

Kokosbakad torsk

Hej och godkväll!

Ikväll säger jag godkväll med tröttmössan på och gäspningar som avlöser varandra. Det har varit en väldigt lång dag idag och det ska bli mer än skönt för huvudet att träffa kudden om ett tag. Hoppas alla ni haft en skön dag?

Varför min dag vait lång? Dagen inleddes med bränboll på Kampen i Växjö med mina kollegor, som jag dock inte medverkade på... eller ja, jag såg till att alla hade vatten och var dessutom en ypperligt bra fotograf som förevigade spelet så... Ja, det räknades haha. Ska jag vara ärlig så slingrade jag mig ur med vilje eftersom jag tillhör den bollrädda kategorin av människor, och dessutom får extrem prestationsångerst när det kommer till lagtävlingar. Det var dock väldigt mysigt att vara där ute på ängen med kollegorna oavsett. Efter brännbollen följde månandens arbetsplatsträff som lämnade mig helt tom i bollen. Många bra diskussioner, men likväl en del sådana där man liksom bara känner sig matt efteråt, just för att de är så intensiva, om ni varit med om det någon gång? Nåväl... 

Eftermiddagen spenderades hemmavid nere vid sjön där min sons klass hade anordnat lite sommarfest för barnen och deras familjer. Det var picknick i gräset och barn som lekte överallt, underbart! Kvällen avslutades sedan med... är ni redo? Brännboll! Ja, två gånger på en och samma dag med andra ord! Vad är oddsen? Haha! Jag nämnde att jag var bollrädd va? Hursom, det var mysigt som sagt och barnen tyckte det var jättekul i alla fall vilket ju så klart är huvudsaken. Jag? Jag agerade domare och lyckades med andra ord slingra mig ur att spela för andra gången samma dag.

Här och nu ska det alldeles strax göras kväll av det hela, eftersom jag har en intensiv dag framför mig imorgon också. Först vill jag dock lämna er med ett litet fisktips eftersom det trots allt är fisktisdag idag. Torsk som tillagas i en krämig sås tillsammans med kokosflingor. Lent, snabblagat och välsmakande, vad mer kan man begära av en vardagsfisk egentligen?

Fortsatt trevlig kväll allesammans, på återseende.

 

Kokosbakad torsk

 

4 portioner

  • 500 gram torsk
  • 1 solovitlök
  • ca 3 krm salt
  • ca 1 krm vitpeppar
  • 2,5 dl matlagningsyoghurt
  • 2 krm ingefära
  • 2 krm sambal oelek
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 msk mango chutney
  • 1 dl kokosflingor
 
  1. Lägg fisken i en ugnssäker form.
  2. Krydda med salt och peppar.
  3. Rör samman yoghurt, ingefära, sambal oelek, gurkmeja, pressad vitlök och mango chutney.
  4. Bred ut såsen på fisken och strö över kokosflingorna.
  5. Tillaga i ugnen på 225 grader i ca 15-20 minuter.
 
Servera exempelvis tillsammans med kokt ris och grönsaker. 
 
 
Visa fler inlägg