Powered by Jasper Roberts - Blog

Raggmunkar med baconfräs

Hej och godmorgon allesammans!
 
Hoppas ni fick en bra start på veckan igår, och är redo för tisdagen? Själv sitter jag och äter frukost just nu och laddar inför en resa till stan och sen en arbetskväll. Barnen ska på skogsutflykt på förskolan idag och ser fram emot detta i vanlig ordning. Tyvärr får de inte ha fika med sig från och med denna veckan då det var någon som inte hade ekonomi till detta av föräldrarna, så barnen är lite ledsna över det, men jag tror nog att de kommer ha jätteroligt i skogen i alla fall. 
 
Innan jag gör mig redo för stan så tänkte jag tips om ett superenkelt och billigt tips på vardagsmat. Ni vet, svensk husmankost som liksom alltid går hem! Jo, jag pratar om raggmunkar mina vänner! Vem gillar inte raggmunkar liksom? Här hemma älskar vi dem, hela familjen! Oftast har man kanske fläsk till sina raggisar, men prova att göra en enkel baconfräs vet jag, det är minst lika gott!
 
 

Raggmunkar med baconfräs 

 
4 portioner
 
Raggmunkar:
  • 2 dl vetemjöl
  • 4 dl mjölk
  • 1 ägg
  • ca 800 gram potatis
  • ca 0,5 tsk salt
 
  1. Blanda samman vetemjölet med hälften av mjölken till en slät smet. Vispa sedan ner resten av mjölken, ägget och saltet i smeten.
  2. Skala och råriv potatisen och blanda ner potatisrivet i pannkakssmeten. 
  3. Stek gyllenbruna raggmunkar i smör.
 
Baconfräs:
  • ca 15-20 cm purjolök
  • 1 röd paprika
  • 2 paket tärnat bacon
 
  1. Skiva purjolöken och tärna paprikan.
  2. Fräs paprika och purjolök tillsammans med baconet i några minuter.
 
Servera raggmunkarna tillsammans med baconfräset och en klick lingonsylt!
Jag menar, vad är raggmunkar utan lingonsylt?
 

Instagram: @vardagsmatalajess  

Vardagsmat a la Jess på Facebook

Visa fler inlägg