Fetaostbiffar med paprika och kanel
Hej härliga lördagseftermiddag!
Underbart med helg igen, eller vad säger ni!?
Nu alldeles strax ska jag packa in familjen i bilen och köra ner mot Blekinge, till mina hemtrakter. Idag fyller en av mina kusiner år och det vaknas med andra ord kalas. Jag tillhör den kategorin av människor som verkligen fullkomligt älskar alla typer av tillfällen som innebär att man samlas många och umgås och äter och fikar gott. Det är väl ändå det som det hela går ut på, att njuta av tillvaron och umgås med dem man tycker om?
Huruvida det blir middag eller "bara" kakkalas har jag ingen aning om, det återstår att se. Oavsett så ser jag mycket fram emot det!
Medan jag kalasar kanske ni funderar på lördagsmiddag?
Får jag komma med förslaget biffar till ikväll kanske? Fetaostbiffar till och med kanske? Gärna extra smaksatta sådana... Får jag dessutom även föreslå att ni kör dem i ugnen för att slippa halva lördagskvällen i köket?
Låter det som ett bra förslag? Kolla då här!
Fetaostbiffar med paprika och kanel

8 biffar
- 400 gram nötfärs
- 200 gram fetaost
- 1 dl havregryn
- 1 msk potatismjöl
- 2 dl vatten
- ca 0,5 tsk salt
- ca 1 krm svartpeppar
- 2 msk paprikapulver
- 1 msk kanel
- 1 ägg
- Blanda havregryn, potatismjöl och vatten. Rör i salt och peppar och låt havregrynen svälla i ca 10-15 minuter.
- Rör ner färsen och ägget, tills färsen blir smidig. Smaksätt med paprikapulver och kanel.
- Finhacka fetaosten och rör ner den i smeten.
- Forma färssmeten till 8 biffar och lägg dem på en bakplåtspappersklädd ugnsplåt.
- Tillaga biffarna i ugnen på 225 grader i ca 20-30 minuter.
Servera exempelvis tillsammans med kryddiga klyftpotatisar, potatispanna, potatismosmuffins, en god sallad och en kall sås som tzatziki eller citrontzatziki på kvarg. Lördagsmiddag så det förslår!

Jag önskar er en riktigt fin lördag mina vänner. På återseende!