Tacopaj
Hej igen!!
Hoppas ni haft en bra dag?
Jag har haft fullt upp på jobbet, men det är kul. Jag har serverat torsk i pepparrotssås och sen har jag bakat både hallonpaj till efterrätt och kycklingpaj till kvällsmat som de ska äta nu när som helst. Jag gjorde även en grönsakspaj med kesodeg för dem som inte ville ha kyckling. Gott, gott, gott!
Som jag skrev imorse var jag på 'Halv Åtta Hos Mig' igår kväll och där serverades det tacopaj till huvudrätt. Han som höll i bjudningen bad mig om mitt recept på tacopaj, vilket jag så klart tillhandahöll - för den är löjligt god verkligen - och så klart ska ni också få det! Detta receptet fick jag av en av mina morbröder en gång i tiden, fast då var det tacopizza. Jag har sedan ändrat mängderna och anpassat receptet till pajformat istället. Godaste tacopajen någonsin, jag lovar!!
Tacopaj

4-6 personer
Pajskal:
- 100 gram margarin
- 100 gram naturell keso
- 3 dl vetemjöl (eller annat mjöl)
- Blanda samman och tryck ihop alla ingredienserna till en boll.
- Låt degen vila kallt i ca 30 minuter.
- Tryck ut degen i en pajform, nagga med en gaffel.
- Förgrädda skalet i ca 6-8 minuter på 200 grader.
Fyllning:
- 500 gram nötfärs
- 2 dl passerade tomater
- 1-2 vitlöksklyftor
- 1 påse tacokryddmix
- 2 stora tomater
- 1 stor gullök
- ev en liten burk jalapenos
- Finhacka löken och stek färsen tillsammans med pressad vitlök. Tillsätt kryddmixen och de passerade tomaterna. Lått puttra tills den mesta vätskan reducerats bort.
- Bred ut färsen i pajskalet.
- Skriva tomaternaoch lägg ut dem på tacofärsen. Lägg även på jalapenos om du vill ha en liten extra kick på pizzan.
Topping:
- 2 dl creme fraiche
- 1 dl majonnäs
- 2 dl riven mozzarella
- salt och peppar
- Blanda samman creme fraiche, majonäs och riven ost till en röra.
- Smaka av med salt och peppar.
- Bred ut oströran över pajen.
- Grädda i ugnen på 225 grader i ca 20 minuter.

Servera pajen tillsammans med en god och krispig sallad.