Powered by Jasper Roberts - Blog

Krämig vit potatissallad

God eftermiddag min kära läsare.
 
Först och främst vill jag bara säga tack till er!! Igår var det besöksrekord här på bloggen nämligen och jag slog mitt gamla rekord för unika besökare med hästlängder! Ni är flera, flera hundratals unika besökare till min lilla blogg dagligen numera, och jag är så tacksam för att ni så troget tittar in, det gör det så mycket roligare att fortsätta skriva. Ännu roligare är det så klart när ni dessutom lämnar ett litet spår efter er i kommentarsfältet! ;-) Så tack snälla ni, ännu en gång!
 
Idag tänkte jag ge er ännu ett tips på av de potatissallader som jag brukar göra här hemma. Denna är av den vita sorten, lite krämigare än mina andra - påminner mer om den färdiga sortens potatissallad man köper i butiken, men med minimalt antal kalorier i dock! Perfekt till grillat, och vansinnigt god tillsammans med lite kallskuret!
 

Krämig vit potatissallad

 
4 portioner
 
  • ca 800 gram fast potatis
  • 0,5 gurka
  • 2 dl lätt filmjölk
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 msk dill
  • salt och svartpeppar
 
  1. Skala och tärna ner potatisen. Koka den mjuk i lättsaltat vatten, häll av och låt svalna.
  2. Hacka gurkan (skala evetuellt om du vill) och rör ner den i potatisen.
  3. Blanda samman filmjölk, dijonsenap och dill. Smaka av med salt och svartpeppar.
  4. Häll filblandningen över potatisen och rör samman allt försiktigt.
 
 
Servera den tillsammans med en bit gott grillad kött och en god sallad. Eller servera den tillsammans med något kallskuret istället - jag gör oftast min till kallskuren kassler vilket är vansinnigt gott verkligen! Det är dock även väldigt gott till skinka eller lite rostbiff exempelvis!
 
Här med en bit kassler, lite vattenmelonsallad och några kokta röda linser.
 
 
Tips!
 
Det går lika bra att byta ut filmjölken mot naturell lättyoghurt, som är lite tjockare i konsistensen. Personligen föredrar jag smaken av filmjölken mot yoghurten och använder därför filmjölk, men det där är ju en smaksak. Prova och se vilket ni själva tycker passar bäst!
Tycker man inte om dill, så byt gärna ut dillen mot lite finhackad persilja exempelvis. Det går även precis lika bra att helt utesluta örter om man föredrar utan. Smaka er fram!
 
Ha en fortsatt solig måndagskväll! Vi ses och hörs!
 
 

 
 
 
#1 - - northernstreetstyle.se:

Missa inte att checka in vår feta blogg ;)

#2 - - Hanna Karlsson:

Det låter riktigt gott!