Powered by Jasper Roberts - Blog

Rådjursstek med kantarellsås

Söndag kväll...
 
Nu är jag färdigjobbad för denna helgen minsann så nu tänkte jag hinna med ett fåtal timmar helg innan den faktiskt är slut för denna gången. Det har varit en lugn och skön jobbhelg som tur väl är, med mycket matlagning och bakning för min del - precis som jag vill ha det. Ikväll åt vi som sagt mimosasallad med kallskuren kassler som jag hade gjort på jobbet. Blider finns på Instagram (@vardagsmatalajess) för dem av er som är nyfikna! 
 
Strax tänkte jag köra igång några avsnitt av Revenge och bara ta det lugnt. Fixa mig ett kvällsmål om en stund - det blir nog ett fröknäcke eller två idag tror jag. Ska bli gott!!
 
Innan jag ger mig på Revenge och kvällsmålet tänkte jag dock dela med mig av världens enklaste recept på kantarellsås! Förra helgen när min svåger och hans familj var här så fixade svågern och min sambo en rådjursstek och sen blev det kantarellsås till den.
Jag brukar alltid ha torkade kantareller i skafferiet som jag får av min svamptokiga morbror som plockar mer än han själv kan göra av med. Det är ju dock bara bra för mig eftersom jag då brukar få en hel del som jag torkar och sparar. Perfekt! De torkade kantarellerna ger fantastiskt god smak till sås året runt sen!
 

Kantarellsås

 
4 portioner
 
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 1,5 dl vatten
  • 1 svampbuljongtärning
  • 1 msk soja
  • 1 tsk timjan
  • ca 2 dl torkade trattkantareller
  • salt och peppar
 
  1. Häll grädde, vatten, soja och buljongtärning i en gryta och koka upp.
  2. Vänd ner kantarellerna och timjan och låt småputtra i ca 10 minuter.
  3. Red av till önskad konsistens och smaka av med salt och peppar. 
 
Severa såsen med en riktigt mör och saftig köttbit och lite kokt potatis! Mums i magen vill jag lova!