Pastasallad med citron- och dijondressing
Hej allesammans, hoppas ni fått en bra start på denna soliga vecka?
Ja, det är kanske inte soligt i hela landet, vad vet jag, men här i Växjö-trakten är det helt klart sommarvärme just ni i alla fall och jag älskar varje sekund av det fina vädret. Allt känns på något sätt så mycket lättsammare när man har solen i ansiktet helt enkelt. Eller vad säger ni?
Denna måndagen innebär starten på vad som är min sista jobbvecka på mitt nuvarade jobb som jag sade upp mig ifrån för snart en månad sedan. Det är ju dessutom Kristi Himmelsfärdshelgen denna veckan så min sista arbetsvecka blir en tredagars vecka bara. Tiden går rasade snabbt verkligen. Som jag också nämnde så har jag dock ett nytt jobb som väntar på mig med start nästa vecka. Ja, eller ett nygammalt jobb kanske man kan säga... Det är nämligen så att jag valt att gå tillbaka till min gamla arbetsgivare, men med ett helt färskt och nytt uppdrag som jag ser fram emot med skräckblandad förtjusning, haha. På min gamla arbetsplats hade jag en chefsposition, och det har jag blivit erbjuden även denna gång, men för en helt ny enhet inom företaget vilket innebär att jag får ta hand om uppstarten. Det blir första gången för mig, därav den skräckblandade förtjusningen, men jag ser så mycket fram emot utmaningen verkligen och tror att det kommer passa mig alldeles utmärkt. Det är dock inte dags förrän nästa vecka som sagt, så fortsättning följer helt enkelt.
I övrigt denna veckan har jag massor med inbokningar i almanackan. Nu i veckan blir det gymnastikavslutning för dottern och sedan avslutningsfika att fixa till jobbet. Jag har en fikadejt inplanerad på torsdag och sedan på fredag har jag och barnen en lekplats-och-våffelfika-i-det-fina-vårvädret-dejt tillsammans med min bästa vän och hennes barn. Till helgen sedan så vankas det besök hos min mamma och marknadshäng i Blekinge med barnen, vilket de ser fram emot lika mycket varje år. Ja, men ni hör ju själva... Denna veckan kommer säkerligen flyga förbi i rasande fart den med.
Mat då? Ja, det är ju grillsäsong nu (äntligen), så idag tänkte jag att jag ville tipsa er om en jättegod pastasallad som man snabbt slänger ihop och som smakar fantastiskt gott med hjälp av enkla medel. Vad sägs som grillad paprika, fetaost, citron och dijon? Ja, mina vänner, jag lovar att detta är ett middagstillbehör som verkligen tål att ätas om och om igen, och om man inte vill äta en köttbit till? Ja, då går den lika bra att äta som en pastarätt för sig själv, det är ju trots allt "Meatfree Monday" idag.
Pastasallad med citron- och dijondressing
4 portioner
- 300 gram pasta
- 0,5 dl pressad citron
- 2 tsk dijonsenap
- 2 msk olivolja
- salt och svartpeppar
- 2 grillade paprikor (på burk)
- 200 gram fetaost
- 2 msk gräslök
- Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
- Låt rinna av.
- Blanda samman citronsaft, dijonsenap och olivolja.
- Smaka av med salt och peppar.
- Blanda dressingen och pastan i en stor skål.
- Skär de grillade paprikorna och fetaosten i bitar.
- Rör ner paprika, fetaost och gräslök i pastan.
Servera som en härlig pastarätt i sin egen rätt, eller varför inte som tillbehör till en god grillmiddag i solen.