Kycklingköttbullar med zucchini och citron
Hej allesammans och god förmiddag!
Vet ni vad? Nu är jag inne på min femte lediga dag på raken, och jag kan lova att denna ledigheten har varit välbehövlig. Imorgon börjar jag på mitt sprillans nya jobb, och det har varit mer än skönt att få ha dessa dagarna emellan det gamla och det nya för att ladda om. Jag ser med spänd förtjusning så mycket fram emot morgondagen, och är övertygad om att detta nya jobbet är precis den utmaning jag behöver just nu för att kunna fortsätta utvecklas och ta mig framåt. Ja, fortsättning följer helt klart...
Idag ska jag fortsätta njuta av min ledighet och sen ivkäll ska jag iväg med min dotter till idrottsplanen. Ikväll drar nämligen fotbollsträning igång för hennes åldergrupp, och hon ser fram emot det väldig mycket. Min son spelade fotboll ett tag när han var i samma ålder, men han tappade tyvärr intresset själv ganska snabbt och har inte spelat mer sedan. Själv är jag verkligen inte ett enda dugg intresserad av fotboll, eller någon sport så där egentligen, haha, men det är så kul att se barnen spela när de tycker det är roligt. Om dottern tycker det är roligt återstår att se efter ikväll då det är första träningen någonsin, men om jag känner henne rätt så kommer hon gilla det. Hon älskar att vara ute, och att röra på sig, och när det dessutom är något man kan göra tillsammans med sina kompisar, ja, då är det nästan givet.
Solen ska för övrigt skina på oss idag igen, så idag tänker jag vi nog intar middagsmaten ute på altanen efter fotbollsträningen. Idag står det kyckling på menyn. Här hemma äter vi mycket kyckling, dels för att alla tycker om det, men även för att jag tycker det är så otroligt tacksam mat att laga. Tacksam mat för mig innebär mat som man liksom kan göra nästan vad som helst med, och sådan är ju verkligen kyckling.
Kyckling går alltid hem i detta huset som sagt, och en annan vara som också gör det är citron. Ja, barnen älskar citronsmak i mat, och det är något jag använder ganska ofta. Det piffar upp och gör att maten får en fräsch känsla över sig. Idagh tänkte jag tipsa er om en superkombo just med kyckling och citron, nämligen kycklingköttbullar med smak av bl.a. citron. Köttbullar måste inte göras på köttfärs, och det måste inte smaka "klassiskt", även om det också är gott. Nej, testa något annorlunda för lite vardagsvariation vetja och gör köttbullarna på kycklingfärs smaksakk med örter och citron. Så gott!
Kyckling går alltid hem i detta huset som sagt, och en annan vara som också gör det är citron. Ja, barnen älskar citronsmak i mat, och det är något jag använder ganska ofta. Det piffar upp och gör att maten får en fräsch känsla över sig. Idagh tänkte jag tipsa er om en superkombo just med kyckling och citron, nämligen kycklingköttbullar med smak av bl.a. citron. Köttbullar måste inte göras på köttfärs, och det måste inte smaka "klassiskt", även om det också är gott. Nej, testa något annorlunda för lite vardagsvariation vetja och gör köttbullarna på kycklingfärs smaksakk med örter och citron. Så gott!
Kycklingköttbullar med zucchini och citron
4 portioner
- 500 gram kycklingfärs
- 1 dl stöbröd
- 1 ägg
- 1 dl persilja
- 0,5 citron
- 3 vitlöksklyftor
- 1,5 tsk salt
- 1 zucchini
- 1 bananschalottenlök
- 0,5 dl persilja
- salt och citronpeppar
- Blanda samman kycklingfärsen med ströbröd, ägg, persilja, rivet skal av citronen och salt.
- Rulla köttbullar och stek i olivolja i ca 10 minuter.
- Skiva löken, vitlöken och zucchinin.
- Fräs grönsakerna i en annan stekpanna i ca 3 minuter, tills zucchinin blir mjuk.
- Rör ner persilja och pressad saft från citronen.
- Smaka av grönsakerna med salt och citronpeppar.
Servera kycklingköttbullarna tillsammans med zucchiniröran och exempelvis nykokt pasta. Toppa även gärna med några tag nyriven parmesanost.
