Powered by Jasper Roberts - Blog

Krämig basilikakyckling med pasta

Välkommen måndag!
 
Ny vecka, nya möjligheter tycks vara ett vanligt mantra för varje måndag, och visst ligger det något i det uttrycket, men just denna veckan? Nej, denna veckan längtar jag mest till den är över om jag ska vara brutalt ärlig. Jag har en riktig mastodont-vecka framför mig denna veckan, rent arbetsmässigt och jag blir lite trött av bara tanken faktisk. Faktum är att jag nyss kommit hem efter ett dygnspass på min gamla arbetsplats, och känner mig med andra ord ganska mör i huvudet just nu. Jag har dessutom ett möte inbokat i eftermiddag på min nuvarande arbetsplats som jag ska gå på, så jag är egentligen bara hemma och mellanlandar en liten stund just nu. Dagar och veckor som denna är det tur att jag är envis som en gammal åsna helt enkelt, haha! Så, ja, det ska nog gå bra i alla fall. 
 
Innan jag beger mig till mitt eftermiddagsmöte har jag passat på att boka in en lunchdejt i stan med min sambo. Hans arbetsplats ligger ganska nära min, och när tillfälle ges brukar vi lunchmötas på mitten. Efter mötet är det dags att hämta upp barnen från skola och förskola och sen hem en snabb sväng innan det är dags att fara iväg igen. Det är måndag, vilket innebär att det är Bamsegympa för min dotter som hon verkligen älskar och ser fram emot hela veckan lång. Ännu roligare är det dessutom när mamma stannar kvar och tittar på, så det gör jag alltid de måndagskvällar jag är ledig.
 
Som ni hör så blir det som sagt en lång och instensiv måndag dock... Matlagningen? Den överlåter jag till sambon idag helt enkelt då jag varken orkar eller hinner just denna måndagen. Dagar som denna när tiden verkligen inte räcker till är det ju så klart extra viktigt att ha ett snabbt matagningsäss i rockärmen dock, och därför vill jag dela med mig utav ännu ett sådant. Jag misstänker nämligen att jag inte är ensam där ute om att vara under tidspress många vardagskvällar, eller? Nej, trodde inte det heller.
Pasta är en lifesaver många gånger, då det går utav bara farten att tillaga den, och ja, det är ju galet gott dessutom! Här tillsammnans en riktigt krämig kycklingsås som fått smak av två av mina absoluta pasta-favoriter: basilika och parmesanost. Nej, med den smakkombinationen kan det helt enkelt inte gå fel! Det blir farligt gott vill jag lova!
 

Krämig basilikakyckling med pasta


4 portioner
  • 500 gram kycklingfilé
  • 1 solovitlök
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 hönsbuljongträning
  • 1 liten burk basilikapesto (Pesto Genovese) (eller mindre, efter smak)
  • salt och peppar
  • Parmesanost efter smak
 
  1. Koka pasta enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. Pressa ner vitlöken i lite olja i en stekgryta.
  3. Tärna ner kycklingfiléerna och bryn dem tillsammans med vitlöken. 
  4. Häll på grädden och smula ner buljongtärningen.
  5. Låt koka upp och småputtra i ca 5 minuter. 
  6. Rör ner peston och låt allt bli varmt.
  7. Smaka av med salt och svartpeppar.
  8. Rör ner den avhällda pasta i såsen tillsammans med riven parmesan. Rör runt.
 
Toppa gärna med färsk basilika och lite extra parmesan vid servering. 
 
#1 - - Mia Ahlstrand:

Låter fantastiskt gott!
Ett annat bra tips är att lägga kycklingfiléerna i en ugnsfast form, hälla på en blandning av grädde, vitlök, sambal olek, soja. Tillsätta lite fryst bladspenat. Och sen skjuts in i ugnen i en timme. Sköter sig själv och smakar himmelskt :)

Svar: Tack för tipset. :-)
Jessica Fransson

#2 - - Christina:

Jag älskar snabba maträtter så man slipper äta alltför sent när man kommer hem efter jobbet. Tack för tipset :)

#3 - - BubbElla:

Åh vilket smidigt recept sannolikt är morgondagen räddad :-)

Svar: Härligt! :-D
Jessica Fransson

#4 - - Ingela Otter Olsson:

BubbElla skulle laga denna rätt idag men hann inte handla för mitt blogginlägg tog så lång tid. Vilket det var värt för jag har fått mitt rekord idag på besökare och gilla. (Jag är nybörjare)
Dessutom en massa kommentarer på Facebook som mina vänner känner bäst till :-) hur man kommenterar bloggar har inte min generation riktigt lärt sig.

Så jag gjorde som Kajsa Varg och tog vad jag hade. Så det blev en variant :-)
Minson 17 år sa ÅH mamma Det VA GOTT <3
Det blir fler recept ideer från din blogg :-)
Nu har det även blivet kanelbullar :-P
Ha det gott