Powered by Jasper Roberts - Blog

Påskmustkyckling

Hej och god förmiddag allesammans!
 
Hoppas ni alla fått en riktigt bra start på helgen? Själv är jag nyss hemkommen från jobbet där jag spenderade gårdagskvällen, natten och min lördagsmorgon. Nu är jag dock hemma igen och idag har jag och min son en riktig mysdag framför oss! Vi ska ha en mamma-son-dag bara jag och han, lite välbehövd egentid för bara mig och min lille favoritkille! Vad står på schemat då? Jo, det ska bli fika, leksaksshopping och bio efter lille herrns egna val - hans dag, han som får bestämma! Vi har biljetter till den nya filmen Home som hade premiär igår. Den verkar vara väldigt rolig, så det hoppas vi på att den är! Oavsett så är jag övertygad om att vi kommer få en alldeles fantastisk dag bara jag och min Elliot. 
 
Vad har ni för planera en lördag som denna?
 
Sitter ni kanske och funderar på påsken som infaller nästa helg? Är ni bortbjudna och slipper tänka på påskmat, eller ska ni kanske rent av stå värd för årets påskmiddag och inte är helt på det klara med vad ni ska servera än? Vilken tur att jag har påsktema hela veckan fram till påsk nu då! Här kommer nämligen dagens lilla påsktips!  Jag forsätter med en av de allra godaste varmrätterna jag vet - påskmustkyckling! Ja, vad kan passa bättre i påsk än saftigt ugnsstekt kyckling i en galet smakrik sås med påskmust som bas?! Inte mycket vill jag lova! 
 

Påskmustkyckling


4 portioner
 
  • 500 gram kycklingfilé
  • 2 dl creme fraiche
  • 2 dl påskmust
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • 1 tsk ingefära
  • 1 msk japansk soja
  • salt och peppar
 
 

  1. Dela kycklingfiléerna på mitten och bryn dem så de får fin färg. Salta och peppra.
  2. Rör samman creme fraiche, påskmust, hönsbuljongtärningar, ingefära, och soja till en sås.
  3. Låt koka upp och puttra samman. Smaka av med salt och peppar.
  4. Häll såsen över kycklingen.
  5. Tillaga i ugnen på 225 grader i ca 45 minuter, tills kycklingen är genomstekt.
 
Servera tillsamans med ris, kokta grönsaker och eventuellt en klick lingonsylt.
 
 
 

Instagram: @vardagsmatalajess  

Vardagsmat a la Jess på Facebook


#1 - - Maritha Österberg:

Tack för ännu ett överaskande o gott recept! =)

Svar: Tack själv och Glad Påsk! :-D
Jessica Fransson

#2 - - Pär Sundström:

Tack för ett otroligt gott recept. Alla älskade det! Glad påsk!

Svar: Tack själv, vad roligt att höra!! Glad Påsk! :-)
Jessica Fransson