Powered by Jasper Roberts - Blog

Grillad paprika- och fetaostpaj

Hej igen sköna lördag!
 
Hoppas ni alla njuter av helgledigheten!? Som ni vet är jag inte ledig denna helgen, utan spenderar den på min arbetsplats! Inte klagar jag för det dock, för vi har det lugnt och skönt här också! Idag har jag bjudit på helgrillad fläskfilé med hemmagjord potatisgratäng här på jobbet då jag stod för matlagningen - är det lördag så är det! Efter min rast är slut nu om en stund så ska vi dessutom alla packa in oss i bilen och bege oss ut på en liten utflykt och det ska bli riktigt trevligt.
 
Fläskfilé och potatisgratäng ja, det är lördagslyx för mig, men faktum är ju att det tar lite tid att tillaga. Hur gott det än må vara så kanske man varken känner för eller orkar stå så länge i köket, utan kanske vill man hellre mjölka ut vartenda liten sekund med sina nära och kära istället. Ja, så är det väl för de flesta... Vilken tur då att det faktiskt finns mat som definitivt är helg- och lördagslyxig, men som går betydligt mycket snabbare att tillaga. En god paj exempelvis! Pajer är ju underbart praktiska med tanke på att man kan fylla dem med precis vad man vill, eller helt enkelt vad man har hemma. Allt funkar liksom. Som denna smarriga vegetariska pajen jag slänge ihop härom veckan utav just man-taget-vad-man-haver-principen. Sen piffade jag dessutom upp den med min favoritört - basilika - för inget kan gå fel med en smak av Italien. 
 
Ha en fortsatt bra lördag, vi ses och hör imorgon igen! 
 
 

Grillad paprika- och fetaostpaj

 
4-6 portioner
 
Pajskal:
  • 3 dl mjöl
  • 100 gram smör
  • 3 msk vatten
 
Fyllning:
  • I pkt fetaost
  • 3 grillade paprikor (finns på burk)
  • 1 msk basilika
  • 2 msk paprikapulver
  • 3 ägg
  • 3 dl mjölk
  • salt och peppar
 

  1. Blanda samman alla ingredienserna till pajdegen, gärna med hjälp av en matberedare.
  2. Tryck ut degen i en paj- eller springform och nagga bottnen med en gaffel.
  3. Strimla paprikan och smula sönder fetaosten. Blanda paprikastrimlor och fetaost med basilika och paprikapulver.
  4. Lägg fyllnigen i pajskalet.
  5. Vispa samman äggen och mjölken, tillsammans med salt och peppar, till en äggstanning. 
  6. Häll äggstanningen över fyllningen. 
  7. Grädda pajen på 225 grader i ca 30 minuter, tills den stannat helt och fått fin färg.
 
Servera tillsammans med en god sallad.
 

Instagram: @vardagsmatalajess  

Vardagsmat a la Jess på Facebook