Powered by Jasper Roberts - Blog

Torsk i hemmagjord café de parissås

God tidsdagsförmiddag mina vänner!
 
Jag är relativt nyligen hemkommen från en natt på jobbet och har därmed avverkat veckans första pass. jag har en hel del kvar att jobba denna veckan, men imorgon är det först utbildning i Lund som gäller. Mer om det imorgon dock för idag är det helt andra saker på schemat.
Ikväll ska vi på familjekväll med picknick nere på min dotters förskola. Det innebär att jag tänker spender denna tisdagseftermiddag i köket. Det kan fixas picknickkorg som vi ska ha med oss ner sen ikväll. Jag tänkte att jag skulle fixa lite matiga pizzasnurror, och sen blir det lite "riktig" fika också på det. Exakt vad vet jag dock inte än för det har jag inte bestämt, utan tänkte se vad jag kan trolla fram av vad jag har i skafferiet som är lätt att ta med sig. Högst sannolikt blir det någon småkaka, men vi får se!
 
Någon middag vet jag inte om vi hinner med hemma idag med tanke påm familjekvällen, men eftersom det trots allt är just tisdag så passar det ju sig annars med en smarrig fiskrätt! Ja, fisk är en favorit för mig faktiskt och resten av familjen är också förtjusta i det, speciellt barnen som äter massor vartenda gång det ställs fram fisk på tallrikarna. Jag försöker se till ha fisk på menyn minst en gång i veckan, för det är ju inte bara gott, utan det är ju nyttigt också!
 
Äter ni fisk hemma ofta?
 
Om ni som jag älskar fisk så tänkte jag idag tipsa om en en fantastiskt god torskrätt som man liksom bara har svårt att sluta äta helt enkelt. Ja, ni vet vad jag menar! Café de Parissås köper kanske många på påse, ni vet sådant där pulver man blandar ut, och kanske förknippar man inte Café de Paris heller med fisk egentligen. Jag är dock här idag för att berätta att detta är helt fel! Café de Paris är jättegott tillsammans med fisk, och ja, det är så klart bara dumt att köpa pulversås när de är så barnsligt enkelt att göra egen, som dessutom är mycket godare! Tror ni mig inte? Jo, men se då bara här!
 

Torsk i café de parissås


4 portioner
 
  • 600 gram torskfilé (eller annan vit fisk)
  • 1 citron
  • 3 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 2 fiskbuljongtärningar
  • 1 tsk curry
  • 1 msk dragon
  • 2 tomater
  • salt och peppar
 
  1. Dela citronen på mitten, pressa ena halvan och sprara andra halvan till servering.
  2. Smält smöret i en kastrull och rör ur mjölet i smöret.
  3. Späd med mjölken, lite i taget så det inte klumpar sig.
  4. Rör ner matlagningsgrädde, curry, dragon, och smula ner buljongtärningarna. 
  5. Koka upp och låt såsen sjuda i ca 5 minuter.
  6. Smaka av såsen med den pressade citronsaften och salt och peppar.
  7. Salta och peppra fisken och lägg den i en ugnssäker form.
  8. Skiva tomaterna och lägg tomatskivorna på fisken.
  9. Häll över såsen.
  10. Tillaga i ugnen på 200 grader i ca 20 minuter.
 
Servera tillsammans med potatis, kokta morötter och ärtor. 
 

Instagram: @vardagsmatalajess  

Vardagsmat a la Jess på Facebook

#1 - - Gitte "Hyacinte" Svensson :

Mycket god fiskrätt😋