Powered by Jasper Roberts - Blog

Pepparkyckling

Hej hej!
 
Vet ni vad jag ska göra nu? Jo, jag ska gå och lägga mig! Jag har jobbat inatt och är nu med andra ord minst sagt trött - sängen ser onekligen superskön ut från där jag sitter. ;-) Strax, alldeles strax ska jag alltså ta och krypa ner i den. 
 
Hur har ni det själva idag, vad hittar ni på? 
 
I eftermiddag ska vi hem till min vän Maria. Hon ska bjuda på mat ikväll så det ska bli trevligt. Jag har ingen aning om vad det kommer bjudas på, så det ska bli spännande. Vill ni veta vad det blir? Kika in på Instagram under kvällen om ni är nyfikna! 
Tills dess tänkte jag bjuda er på kyckling i alla fall. En riktigt välsmakande och pepprig kycklinggryta som är värmande och god så här på höstkanten. Kyckling är nog min favorit när det gäller proteiner faktiskt... Tillagningsmöjligheterna är verkligen oändliga, man kan göra precis vad som helst med kyckling och det är alltid gott. Denna grytan är så klart inget undantag. 
 

Pepparkyckling


4 portioner
 
  • 500 gram kycklingfilé
  • 200 gram färska champinjoner
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk hel grönpeppar
  • 1 tsk hel rosépeppar
  • 1 tsk hel svartpeppar
  • 2 dl creme fraiche
  • 2 dl mjölk
  • 200 gram haricot verts
  • salt 
 

  1. Strimla kycklingfilén och bryn den runtom.
  2. Klyfta champinjonerna och hacka lök och vitlök. Lägg ner dem i grytan tillsammans med kycklingen och låt fräsa tillsammans i någon minut.
  3. Mortla alla pepparkornen och tillsätt dem i grytan.
  4. Rör ner creme fraiche och häll över mjölken. Koka upp och låt puttra samman i ca 10 minuter.
  5. Lägg i haricot vertsen och låt koka ytterligare 5 minuter.
  6. Red av grytan till önskad konsistens och smaka av med salt.
 
Servera grytan tillsammans med kokt ris och en god sallad.
 

Instagram: @vardagsmatalajess  

Vardagsmat a la Jess på Facebook